İnsanlık Anıtının Kafası 40 Santim Kesildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın ‘ucube‘ diye nitelendirdiği İnsanlık Anıtı‘nın kesiminde aksaklıklar yaşanıyor.

Taşeron firma elemanlarının kullandığı elmas uçlu kablonun iki kez kopması anıtın kesimini yarıda bıraktı. Elmas sıralı kablo, çalışanların ilk iki denemesinde de kopunca işler aksadı. Havanın yağmurlu ve soğuk olması, rüzgarın da şiddetini artırarak esmesi firma çalışanlarının işini zora soktu. İnsanlık Anıtı‘nın yıkım ihalesini alan Avşin İnşaat sorumlusu Yücel Yağcı, öğle saatlerinde 1 veya 2 saat içerisinde kesime başlayacaklarını belirtmiş ve hazırlıkların tamamlandığını, kesilen parçaların

belediyenin gösterdiği alana kamyonlarla taşınacağını kaydetmişti. Ancak elmas ucun iki denemede de kopması işin uzamasına sebep oldu. Anıtın sol taraftaki baş kısmından üçüncü denemede sadece 40 santim içeri girilebildi. Havanın kararması ve rüzgarın artması çalışmaları yarına erteletti.

Avşim İnşaat yetkilisi Yücel Yağcı, çalışmaların yarın kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Yücel Yağcı; "Bugün soğuk, yağmurlu ve rüzgarlı hava çalışmalarımızı olumsuz etkiledi. İki kez elmas uçlu halatın kopması ise hiç hesapta yoktu. Ama son denemede yaklaşık 40 santim keserek içeri girebildik. Hava karardığı için çalışmaları bıraktık. Yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

İnsanlık Anıtı‘nın yıkılması için çalışmalara yarın devam edilecek. Yarın anıtın iki kafasının da kesilerek aşağı indirileceği kaydedildi.

Kaynak: İHA