Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener:

Sivas‘ın Suşehri ilçesine gelen Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener, incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Şener, Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) bağımsız milletvekili adayları hakkındaki iptal kararını değerlendirerek, "Kararsız tutumlar, yapbozlar, sistemden uzak davranışlar ülkemize zarar vermekte" dedi.

Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener:
Seçim çalışmaları kapsamında Suşehri‘ne gelen TP Partisi Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener, burada çeşitli temaslarda bulundu. İncelemeler sırasında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şener, seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Seçim çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri mutlu ediyor. 12 Haziran seçimlerinde Sivas‘tan bağımsız milletvekili adayı olarak iddialıyım. Başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Şener, YSK‘nın bağımsız milletvekilleri hakkında aldığı veto kararını da değerlendirerek bu gelişmenin olayları tırmandırdığını vurguladı. Şener, "Milli birlik ve beraberliği ilgilendiren konularda kararsız tutumlar, yapbozlar, sistemden uzak davranışlar ülkemize zarar vermekte. Hükümet tarafından bir açılım paketi hazırlanmış, ‘demokratik açılım‘ diye ilan edilmiştir. Ancak açılımın ne olduğunu biz de anlamadık. Ortaya bir envanter çıkmadı, ne yapılacağı açıklanmadı. O karışık ortam içerisinde çok

zikzaklar ve gelip gitmeler izledik. Bugün itibarıyla baktığımızda bu açılım süreci ülkemize zarar vermiştir, ortaya hiçbir şey çıkarmamıştır, Türkiye‘yi yazboza çevirmiştir ve olayları tırmandırmıştır. Şimdi Yüksek Seçim Kurulu‘nun kararını değerlendirdiğimizde istikrarlı ve düzenli bir tutum içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bir seçimde ‘evet‘ denilirken bir sonraki seçimde ‘hayır‘ denilmesi, önce ‘hayır‘ dedikten sonra, ‘Bir daha incelemeyi gözden geçirelim‘ denilmesi kamuoyunda farklı tepkiler

ortaya çıkarmaktadır. Bu süreçlerin doğru idare edilmesi lazım. Çünkü bu hassas süreçler ve dönem yanlış idare edilirse ülkeye zarar vermiş oluruz. Onun için herkesin görevini yaparken dikkatli olmasının her şeyden önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Kelkit Vadisi‘ne bakanlığı döneminde yapmak istediği ama yapamadığı bir projenin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Şener, "Vadinin önemi büyüktür. Kelkit Vadisi Bölgesi doğudan batıya uzanan bir koridorun ortasında bulunmaktadır, farklı değişik illeri ilgilendirmektedir. Bu bölgenin her şeyden önce ulaşım alanının güçlendirilmesi gerekir. Bunun dışında ekonomisinin güçlendirilmesi için pek çok çabaya ihtiyaç vardır. Bildiğiniz gibi daha önce buranın yol düzenlemeleriyle ilgili başta Geminbeli yolu

olmak üzere büyük çabalarım olmuştu ve bu yolun açılışını sağlamıştım. Organize Sanayi Bölgesi‘nin kurulması yine benim tarafımdan gerçekleştirilmişti. Doğalgaz benim girişimlerimle Suşehri‘ne gelmiştir ama bunlar yeterli değil. Öteden beri Suşehri il olmayı arzu etmektedir. Önümüzdeki yasama döneminde bazı yeni iller gündeme gelecektir. Bu arada Suşehri‘nin il olması için gerekli çabayı göstereceğiz. Bölgenin tüm Kelkit Havzası‘nın önemli bir merkezi olduğunu göstereceğiz" şeklinde cevap verdi.

Abdüllatif Şener, Suşehri‘ndeki seçim gezisinde inşaatı halen devam eden Hz. Ebubekir Camii‘ne de maddi yardımda bulundu.

Kaynak: İHA