Hürsiad Başkanı Kasım Fincan: Büyüme Rakamları İş Dünyasını Sevindirdi

HÜRSİAD Başkanı Kasım Fincan, büyüme oranlarının beklenenin üzerinde olmasının Türkiye‘nin dışa açılmasında önemli bir katkı sunduğunu söyledi.

Hürsiad Başkanı Kasım Fincan: Büyüme Rakamları İş Dünyasını Sevindirdi
HÜRSİAD Başkanı Kasım Fincan, büyüme oranlarının beklenenin üzerinde olmasının Türkiye‘nin dışa açılmasında önemli bir katkı sunduğunu söyledi. Fincan, "İktidar eliyle küçük, orta ve büyük ölçekli firmalara verilen teşvikler de bu anlamda yerinde olup, büyümeye sirayet etti. Bu rakamların sürekliliği için seçim yılında olduğumuz 2011‘de iktidarın ve iş dünyasının bundan sonra da büyümeye konsantre olması gerekir.” dedi.

Büyüme oranlarının tesadüf olmadığının altını çizen HÜRSİAD Başkanı, olumlu trendde ekonomik ve siyasi istikrar ile global krizin iyi yönetilmesinin büyük payı olduğunu vurguladı. Fincan, "Kurum olarak piyasanın nabzını tutuyor, böylesine bir büyüme bekliyorduk. Hedef bunun devamı olmalı. Türkiye ekonomisinin 2010 yılında, tarihinde ilk kez 1 trilyon TL‘yi geçerek yüzde 8,9 oranında beklentilerin üzerinde rekor bir büyümeyle dinamizmini yeniden ortaya koyduğunu belirterek, ‘‘Türkiye 2011‘de de 2010‘da olduğu gibi beklentilerin üstünde bir büyüme rakamını gerçekleştirebilir.‘‘ diye konuştu. Fincan şöyle devam etti:

    ‘‘Bu rakamın oluşumunda en büyük faktör, yatırımların 2010 yılında yeniden canlanmış olmasıdır. Burada da en büyük pay, yüzde 33,5‘luk bir artış gösteren ve büyümeye 6,6 puanlık katkı sağlayan özel sektör olmuştur. Ayrıca, tüketimin de toplam büyüme oranındaki 4,5 puanlık payı dikkat çekmektedir. Dolayısıyla, harcamalar yöntemiyle hesaplanan GSYH verileri, geçen yıl, hem yatırımcıların, hem de tüketicilerin, piyasalarda oluşan güvenin ve siyasal istikrarın da etkisiyle, hayli olumlu tepkiler verdiklerini açıkça göstermektedir.‘‘