Gündoğdu: Gülen‘in Hizmetleri Ancak Alkışlanır

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin Fethullah Gülen Hocaefendi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin Fethullah Gülen Hocaefendi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Gündoğdu, "Biz İngilizce öğrenmek için can atarken, onlar Türkçeyi dünyaya öğretiyorlar. Türkülerimizi, şarkılarımızı ve folklorumuzu yabancı ülke çocuklarının ağzından dünyaya tanıtıyorlar. Bu hizmetler ancak alkışlanır. Sayın yavru parti muhalefet partisi genel başkanına çağrımız; ‘bu hizmetlerin durdurulmasını istemek yerine, gölge etme başka ihsan istemeyiz‘ diyoruz." ded.

    Adana Hekimevi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda sendika üyelerine konuşan Gündoğdu, Bahçeli için "Gölge etme başka ihsan istemem." değerlendirmesi yaptı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun politikalarını da eleştiren Gündoğdu, MHP’ye yüklendi.

    "Yavru muhalefetle çok fazla işlerinin olmadığını" vurgulayan Gündoğdu, şunları söyledi:

    "Onlar sağ biz, selamet, derler Anadolu’da… Fakat (Bahçeli’nin) son çıkışından rahatsızlık duydum. Rahmetli Muhsin Yazıcoğlu, ‘namlusu millete dönmüş tanklara selam dönmem‘ diyerek bir çığır açmıştı. Biz de Memur-Sen olarak diyoruz ki; namlusu millete dönmüş tanklara, tüfeklere de asla saygı duymayız. Onları ömür boyu susturmak için çalışırız. Şimdi bu genel başkan (Bahçeli) Muhsin Başkanı ve arkadaşlarını unutmuş, referandumda ‘hayır‘ demiş. Bundan ders alıp yeni anayasa yapalım, demek yerine Fethullah Hoca’ya ve cemaatine kafayı takmış."

    Gülen ve cemaatini koruma gibi bir görevinin bulunmadığını ifade eden Gündoğdu,şöyle devam etti:

    "Ama vicdan bir sendika başkanı olarak diyorum ki; dünyayı geziyorum, bir ülkenin devlet yöneticilerinin çocukları Türk okullarında okuduğunu görüyorum. Ülkemizin dilini, kültürünü, değerlerini anlatan muhteşem hizmetler yürütülüyor. Geçen yıl 83 ülkeydi, bu sene 100 ülke çocuklarının katılımıyla Türkçe Olimpiyatları gerçekleşecek. Biz İngilizce öğrenmek için can atarken, onlar Türkçeyi dünyaya öğretiyorlar. Türkülerimizi, şarkılarımızı ve folklorumuzu yabancı ülke çocuklarının ağzından dünyaya tanıtıyorlar. Bu hizmetler ancak alkışlanır. Sayın yavru parti muhalefet partisi genel başkanına çağrımız; ‘bu hizmetlerin durdurulmasını istemek yerine, gölge etme başka ihsan istemeyiz‘ diyoruz."

    Gümdoğdu‘nun bu sözleri salondaki katılımcılardan büyük alkış topladı.

    Memur-Sen’in Grup Marmara Sigortacılık, SBN Sigorta ve Şekerbank ile imzaladığı Bireysel Grup Ferdi Kaza Sigortası’nın tanıtımının yapıldığı toplantıda Gündoğdu, insanlığın sorunlarını dert edinerek sendikacılık yaptıklarını söyledi.

    Gündoğdu, bunun gereği olarak da ülkenin demokratikleşmesinin ilk ve önemli adımı referandumda ‘evet’ çıkması için çalıştıklarını kaydetti. "Referandumda ‘hayır‘ denmesi kimin işine yarayacaktı?" diye soran Gündoğdu, "Osmaniye’de Mehmetçiğe kurşun sıkanların işine yarayacaktır, İmralı’ya yarayacaktır, Silivri’ye yarayacaktır. Silah tüccarlarının işine yarayacaktır." dedi.

    Sendikacılığın ülke ve insanlık için bir menfaat örgütü olduğunu söyledikleri için haksız ithamda bulunanların kendi geçmişlerine dönüp bakmasını isteyen Gündoğdu, "Sendikacılık, milletin değerlerini savunma yeridir. Kamu çalışanlarının hakkını savunma yeridir. Mazlumların, mağdurların sesini duyurma yeridir. Üyesini bırakıp, şef kadrosundan 3 bin 600 ek göstergeli kadroya sıçrayıp gitme yeri değildir. Bir tutam ot için yardan uçanlar bunu anlayamazlar. Bizim hakkımızda söylenen söze Mevlana gibi yaklaşırız: Söyleyene bakarız adam mı diye. Söze bakarız söz mü diye. Yöneticilerini ve genel başkanlarını örgütlerin, siyasi partilerin bunu anlaması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.