Chp Muğla Adayı Eski Dgm Savcısından Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP’nin Muğla’dan 3’ncü sıra milletvekili adayı emekli eski Devlet  Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Ömer Süha Aldan, Neşter-1 ve Neşter-2 operasyonuyla ilgili haberlerin iftira olduğunu ileri sürdü.

CHP’nin Muğla’dan 3’ncü sıra milletvekili adayı emekli eski Devlet  Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Ömer Süha Aldan, Neşter-1 ve Neşter-2 operasyonuyla ilgili haberlerin iftira olduğunu ileri sürdü. Süha Aldan, haberi yapan gazete ve muhabir hakkında gerekli hukuki süreci başlatacağını, davayı kazanacağını, haberi yazan muhabirin boynuna ‘ben yalan haber yazdım’ diye bir şey asarsa tazminat almaktan vazgeçeceğini söyledi.

    Ömer Süha Aldan, CHP Muğla İl Başkanlığı‘nda basın toplantısı düzenledi. Yargının giderek yürütmenin bir organı haline geldiğini iddia eden Aldan, “Temel hedefim, gerçek yargı bağımsızlığını sağlamak ve gerçek hâkim güvencesini yaratmaktır. Yıllarca yolsuzluklarla mücadele eden bir savcı olarak biliniyorum.” dedi. Neşter-1 ve Neşter-2 operasyonlarıyla bu ülkeye milyarlarca dolarlık para kazandırdıklarını anlatan Aldan, Türkiye’de kamu kaynaklarının 3/1’nin yolsuzluklara gitti inancında olduğunu vurguladı. Aldan, “Yaptığım soruşturmalarda böyle bir tespitte bulundum. Eğer Türkiye şeffaf bir yapılanma yaratır ve gerçek anlamda yargıyı rahat bırakırsa pek çok sorunu aşar. Bu anlamda yolsuzlukla mücadelede daha önce yaptıklarımın bir örneğini de yeniden parlamentoda sürdürmek niyetindeyim.” diye konuştu.

                Süha Aldan, bazı yayın organlarında “Neşter 1 ve Neşter2” olarak bilinen SSK’nın ameliyat malzemeleri olarak bilinen ‘sarf malzeme’ alımlarını içeren operasyonlarda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu soruşturma dışında tuttuğu yönündeki haberlere tepki gösterdi. Aldan, SSK’daki operasyonunun 2002 yılında olduğuna dikkat çekerek, “Genel Başkanımızın SSK’daki genel müdürlüğü 1992 ila 1999 yılları arasındadır. Suç tarihi itibariyle bile iki olay arasında en ufak bir bağ yoktur. Bu soruşturmayı tek başıma yapmadım. Mahiyetimde 100’lerce kolluk görevlisi vardı. Onlarca müfettiş ve bilirkişimiz vardı. Sayısızca raporlar hazırlandı. O raporların hiç birinde tek bir cümle dahil Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçlayan en küçük bir beyan bir tespit dahi yoktur. Benim o dönemde Kılıçdaroğlu’nu korumamı gerektiren bir neden de yoktur. Meslek yaşamım boyunca babamın oğluna bile acımadım. Aradan dokuz yıl gibi bir süre geçmiş, şimdiye kadar neredeydiniz?” diye sordu.

            Tüm medyayı sağduyulu olmaya davet eden Aldan, bu haberi yapan gazetede tekzip göndereceğini ve tazminat davası açacağını söyledi. Bu davayı kazanacağından emin olduğunu ileri süren Aldan, “O haberi yapan medya mensubundan da şunu rica ediyorum. Lütfen yaptığı mesleğe saygı duysun. İnsanlar hakkında iftira atmak kolaydır. Bu kişi hakkında yasal bütün gerekleri yerine getireceğim. Hem tekzip isteyeceğim hem de cezai işlem ve tazminat davası açtıracağım. Tazminat davası açtığımda tek bir şeyi rica ediyorum. Mutlaka bu davayı kazanacağım. O parayı ondan almamak karşılığında ondan bir tek şey istiyorum. Eğer boynuna ben yalan haber yazdım diyerek bir şey asarsa tazminat almaktan vazgeçeceğim.” ifadelerini kullandı.

            Ergenekon davasıyla ilgili somut bir değerlendirme yapmayacağını anlatan Aldan, iktidar karşıtı olan herkesin bir şekilde cezaevine tıkıldığını iddia etti.

        CHP’nin Denizli’den ikinci sıradan aday gösterdiği İlhan Cihaner‘i çok başarılı bulduğunu kaydeden Aldan, bu ülkeye kazandıracağı çok şey olduğunu ve aday gösterilmesinden büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.