Btp-Dp İttifakı Listelerini Teslim Etti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Altunelli, 12 Haziran Genel Seçiminde ittifak yapan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile DP‘nin milletvekili aday listelerindeki eksikleri tamamlayarak, Yüksek Seçim Kurulu‘na (YSK) teslim ettiklerini bildirdi.

Altunelli, yaptığı açıklamada, Türkiye‘nin 81 ilinde milletvekili adayı gösterdiklerini, 21 Nisan Perşembe günü Demokrat Parti Genel Merkezinde aday tanıtım toplantısı yaparak, seçim startını vereceklerini söyledi.

Güçlü bir seçim kampanyasına hazırlandıklarını belirten Altunelli, Türkiye‘nin bölünmeye doğru götürüldüğünü, bu seçimlerin bugüne kadar olanların dışında farklı bir anlamının olduğunu ileri sürdü.

Ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan DP‘nin parlamentoda mutlaka yer alması gerektiğini savunan Altunelli, şunları kaydetti:

‘‘Bunu temelde çok gerekli görüyoruz. Şu anda parlamentoda temsil edilmekte olan AK Parti, CHP ve MHP maalesef iyi bir sınav veremedi. Ülkemizde bugüne kadar hiç konuşulmamış kavramlar gündeme gelmekte, konular tartışılmaktadır. Ülkemizin önemli kurumları bizleri şaşırtan açıklamalar yapabiliyor, bir takım arayışlar içine giriyorlar. Bir takım iş adamları, çevreler konuşulması bile söz konusu olamayacak olan meseleleri bir tartışma zemini içerisinde gündeme getirme gayreti içerisindeler. Bunları esefle ve dikkatle takip ediyoruz. Dolayısıyla ülkenin bölünmez bütünlüğünü temel alan ve milletinin müreffeh olması, hayat koşullarının en iyi şekilde sağlanabilmesi, milli, insani ve manevi değerlere bağlı perspektiflerin hayata geçirilebilmesi için DP 81 ilde güçlü adaylarıyla bu seçimin en iddialı oyuncularından, partilerinden birisi olacaktır.‘‘

Altunelli, kendisinin de İstanbul 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olduğunu sözlerine ekledi.

17.04.2011 15:44:58

Kaynak: AA