Gecekondu Yangınında Mahalle Sakinlerinin ‘Tinerci‘ Tepkisi (Özel)

Şişli Feriköy’de kullanılmayan bir gecekonduda çıkan yangın korkuttu.

Şişli Feriköy’de kullanılmayan bir gecekonduda çıkan yangın korkuttu. Eve giren tinerci veya genç çocukların çıkardığı öne sürülen yangın, çevredeki gecekondulara sıçramadan mahalle sakinleri ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Çevre sakinleri, yıllardır kimsenin oturmadığı gecekonduyu tinerci ve sokakta kalanların barınak haline getirdiğini belirterek belediyeyi önlem almamakla suçladı.

Yangın dün akşam saatlerinde Feriköy Paşa Mahallesi Şahinler Sokak 4 numaradaki metruk haldeki gecekonduda çıktı. İddialara göre gecekonduya giren kimliği belirsiz şahısların ısınmak için yaktıkları ateş büyüdü. Alevlerin gecekonduyu sarması üzerine sokak sakinleri hemen itfaiyeye haber verirken bir yandan da alevlere hortumla su tutarak bitişiğindeki gecekonduya sıçramasını engelledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını çevreye sıçramadan söndürdü. Polis ekipleri de güvenlik şeridi ile sokağı kapatarak itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Bu arada polis helikopteri de yangın alanında bir süre uçuş yaptı.

Yangına hortumla müdahalede bulunan mahalle sakinlerinden Ahmet Turna, kahvede oturdukları sırada "Yangın var" sesi üzerine dışarı çıktıklarını belirterek, “Hortumu aldık diğer evlere sıçramaması için hemen müdahale ettik. Müdahalede bulunmasaydık bu evde yanardı.” dedi.

Bu arada gecekondu önünde toplanan çevre sakinleri yetkililere sitemde bulundu. Bunun sadece bir tinerci olayı olarak görmemek gerektiğini dile getiren bir mahalle sakini, “Tinercisi var, çekicisi var, hepsi var burada. Genç çocuklar geliyor. Sonuçta nedir? Mahallenin sahipsizliğinden kaynaklanıyor. 14-17 yaş arası çocuklar, o çocuklar geliyor esrar içiyorlar. Polisten kaçmak için en iyi yerler. Giriyorlar içeride çörekleniyorlar.” şeklinde konuştu.

Diğer bir çevre sakini kadın da belediyeyi suçlayarak, “Burada çok sayıda harabe ev var. Buradan sesleniyorum. Şişli Belediyesi gelsin lütfen kapatsın buraları. Bak gene yangın çıkacak. Yan tarafta öyle. Serseriler giriyor, iti kopuğu giriyor. Diyorlar ki ‘sahiplerini bulun’. Sahipleri bunmuyor. Bak bugün bura yarında diğer yerler yanacak.” ifadelerini kullandı.

Sokakta oyun oynayan çocuklar ise, 3 çocuğun gecekonduda ateş yaktıktan sonra kaçtıklarını söyledi.