Ak Parti İl Başkanı Öztürk: Kültür Varlıkları Yenilendi, Giresun Güzelleşti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, kültür varlıklarının yenilendiğini böylece Giresun‘un güzelleştiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, kültür varlıklarının yenilendiğini böylece Giresun‘un güzelleştiğini söyledi.

    Sabri Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde başlatılan kültür varlıklarıyla ilgili çalışmaların, adeta bir seferberliğe dönüştüğüne dikkat çekti. Tarihi köprüler, hanlar, hamamlar, camiler, türbeler, çeşmeler, kaleler, başka dinler ve milletlere ait eserlerin restore edildiğini vurgulayan Öztürk, Türkiye’nin dünya kültür mirası konusunda ne kadar büyük bir zenginlik taşıdığının farkına varılmasında bu durumun fırsatı yarattığını kaydetti.

    Giresun’da restorasyon çalışmalarına vakit kaybedilmeden başlanmış, şu ana kadar çok sayıda kültür varlığı eser gün yüzüne çıkarılarak, restore edilmesi suretiyle kurtarıldığını ifade eden Öztürk, ”Halkımızın ilgi ve alakasına, hizmetine sunulmuştur. Bu restorasyon süreci devam ettikçe, önceden farkına varılamayan, hatta tarihi eser olarak görülmeyen çok sayıda eserin varlığının farkına varılmış, ilimizin kültür varlıkları bakımından zenginliği gözle görülür hale gelmiştir. Bu durum halkımızın bir taraftan geçmişimize, kültürümüze ilgisini ve sevgisini artırırken, diğer yandan da benliğine ait özgüvenini artırmıştır.” diye konuştu.

    “Giresun’da Hacı Hüseyin Camii, Hacı Miktad Camii, Gemilerçekeği Camii gibi Osmanlı devrine ait eserlerin restore edilmesi, bu eserlerin yerel tarihimiz bakımından ne kadar kıymetli olduğunun farkına varmamıza yardımcı olmuştur.” diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Buna ilaveten merkez ilçede Manaroğlu Camii’nin, Şebinkarahisar’da Tamzara ve Kadıoğlu Camileri’nin, yine aynı ilçede Taban Ahmet Ağa Bedestani’nin, Yağlıdere ilçesinde Kethüdazade Emin Ağa Köprüsü‘nün onarımının tamamlanmış olması Giresun adına mutluluk verici bir durumdur. Giresun Kalesi içindeki tarihi geçitlerin ve seyir teraslarının onarımı tamamlanmış, halkımızın hizmetine hazır hale getirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde Giresun Kalesi’ndeki mesire yerleri daha farklı bir anlam kazanmış, halkımızı memnun edecek vaziyete getirilmiştir.”

    Seyyid Vakkas Hazretleri’nin türbesi baştan aşağı elden geçirildiği, çevre düzenlemesi ve iç dizaynının tamamlandığını dile getiren Öztürk, şunları aktardı:

    “Burası bakımsız izbe bir yer olmaktan kurtarılmıştır. Bütün bu eserlerin yapımına merkezi idareden kaynak aktarılması konusunda gayret gösteren başta Sayın Nurettin Canikli’ye, onarım ve sair işlerde emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz. Bu çalışmalar, bundan sonra yapılacak yenileme ve kültür varlıklarını ortaya çıkarma konusunda bizi ümitlenmeye sevk etmektedir. AK Parti‘li kadrolar, olarak halkımızın hizmetine en güzel şekilde layık olmaya çalıştığımızın bilinmesini isteriz.”