Havaya Ateş Açan Şahıs, İzmir Polisini Alarma Geçirdi

İzmir‘in Alsancak semtinde bir kilisenin önünde tabancayla havaya ateş açtığı iddia edilen bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Alsancak semti 1469 Sokak‘ta bulunan Diriliş Kilisesi‘nin önünde meydana geldi. A.E. isimli şahıs, Diriliş Kiliseleri Derneği Genel Sekreteri Andrew Brunson‘un da dışarıda olduğu sırada üzerindeki tabancayla havaya ateş etti. Gaz tabancasını beline sokan A.E., bu kez yanındaki poşette taşıdığı av tüfeğini alarak havaya ateş etmek istediği sırada çevrede bulunan vatandaşların müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. A.E. yakında bulunan Güven Timi ekipleri tarafından kıskıvrak

yakalandı. Şüpheli sorgulanmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Yapılan ilk incelemede, şahsın terör olayından herhangi bir suç kaydının bulunmadığı öğrenildi. A.E.‘nin polise verdiği ilk ifadede, bir Amerikan vatandaşını korkutmak için havaya ateş açtığını söylediği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA