Şahinbey Dik Sokaklarda Kilittaşı Döşeme Çalışması Yapıyor

2010 yılı içinde 405 bin metrekare kilittaşı çalışması yapan ve ilçe genelinde daha çok dik sokaklarda bu çalışmasını sürdüren Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını Türkmenler Mahallesi‘nin sokaklarında sürdürüyor.

Ekipler bu mahallede toplam 5 bin 365 metrekare kilittaşı çalışması yapacak.

Dik yollarda sel baskınlarını önlemek ve yer altı kaynaklarının canlanması için kilittaşı çalışmasına özel ayrıcalık veren Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Türkmenler Mahallesinin dik sokakları olan Tevfik Özocak Caddesi, Kalkan, Albayrak, Kurudere, Şenkaya, Akdere, Çöl ve Kilimci geçit sokakları ile Şıh Ahmet Akay Sokakta kilittaşı çalışmalarına devam ediyor.

Mahalle olarak belediyenin tüm hizmetlerinden faydalandıklarını ifade eden Türkmenler Mahalle Muhtarı Talip Çelik, mahallenin altı sokağında kilittaşı çalışmasının yapıldığını belirterek, "Türkmenler mahallemizde çok sayıda dik sokak bulunmakta. Kış aylarında yağan yağmur suları asfalttan yeraltına geçemediği için sel baskınına sebebiyet veriyordu. Sağ olsun Başkanımız dik sokaklarımızda kilittaşı çalışması yaptırarak bizleri de bu sıkıntıdan kurtardı" dedi.

Kaynak: İHA