Van’da Şiddete Karşı Eğitim Çalışmaları

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan "Şiddetsiz bir toplum için ne yapmalı?" projesinin tanıtımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Atatürk Anadolu Lisesi’nde yapılan tanıtım toplantısında proje hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Öncelikle her okulda seçilip eğitim verilecek öğrencilerin örnek olacaklarını söyledi. Sayılır, Amaçlarının şiddetsiz bir yaşama katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Müdürlüğümüz bünyesinde 12 proje yaptık. Bu projeden bir tanesi de ’Şiddetsiz bir toplum için ne yapmalı’ projesidir. Proje kapsamında il merkezinde bulunana 34 okuldaki 605 öğrenciye eğitimler

verilecek. Burada eğitim alan öğrenciler kendi okullarında diğer arkadaşların, örnek olacak, bunları uygulatacak. Amacımız şiddetsiz bir topluma katkı sağlamaktır. Birçok ve hatta he alanda şiddet var. Baba-oğul, anne-kız ve öğretmen-öğrenci gibi. Tüm bunları yok etmek yine insanların çalışmalarına bağlı. Biz bu nedenle bu projeyi hazırladık" dedi.

"PROJEYİ SOKAĞA TAŞIMALIYIZ"

Sayılır, okullarda başlatılan projenin sokağa taşınması gerektiğini ifade ederek, "Burada eğitilen öğrencilerimiz okullarında ve sınıflarında birer örnek olacaklar. Hatta bu projeyi sokağa ve eve taşıyacağız. Şiddet her alanda var. Birisine kötü gözle de bakmak şiddet sayılır. Bu nedenle davranışlarımızı düzeltmeliyiz. Tüm toplumda bunu uygulamak lazım" ifadelerini kullandı.

"BUGÜNÜ BİR MİLAT OLARAK KABUL EDİYORUZ"

Bu projeyi bir milat olarak kabul ettiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır, şunları söyledi:

"Proje oldukça önemli ve takdire layık bir projedir. Bunu bir milad olarak kabul ediyorum. Elimizde olanı kardeşimizle paylaşmalıyız. Birbirimizi sevip, saymalıyız. Şiddete asla izin vermemeliyiz. Şu anda sadece merkezde uygulanacak olan bu projeyi geliştirip köylere bile taşımayı planlıyoruz. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır, ardından her okuldan seçilen örnek öğrencilerin eğitim gördüğü okulun sinema salonuna gitti. Burada öğrencilere de nasihatlerde bulun Sayılır, "Dünyanın her yerinde savaş ve şiddet var. Toplumun her alanında şiddete rastlamak mümkün. Sizler birer örnek olacaksınız. Geleceğin teminatı olan siz gençler şiddetsiz bir yaşam için çalışacaksınız" şeklimde konuştu.

Kaynak: İHA