Uşak Emniyeti Kent Merkezinde Sivil Trafik Polisi Uygulaması Başlattı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü kent merkezindeki trafik ihlallerini azaltmak sürücülerin kurallara riayet etmesini sağlamak amacıyla sivil trafik polisi uygulaması başlattı. Ankara-İzmir karayolu üzerindeki MOBESA kamerası bulunmayan kavşaklarda görev yapan si

Uygulamanın amacının trafik güvenliğini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak ve sürücülerin kurallara riayet etmelerini sağlamak olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, uygulamanın Uşak’a has olmadığını ve Türkiye’nin bir çok ilinde de olduğunu bildirdi. Ankara-İzmir karayolunun kent merkezinden geçtiğini ve her gün bu karayolundan yüzlerce yolcu otobüsü, yük taşıyan ağır tonajlı kamyonlar geçtiğini belirten Cafer Şahin, “Trafik güvenliği için sürücülerin kurallara riayet etmesini istiyoruz”dedi.

Sivil trafik polisi uygulamasında amacın sürücülere ceza yazmak olmadığını ve trafik ihlallerinin en yoğun olarak yaşandığı kavşaklarda daha sıkı denetimler yaptıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Şahin, “İzmir - Ankara kara yolu ilimizden geçiyor. Her gün yüzlerce yolcu otobüsü, ağır tonajlı kamyonlar kent merkezinden geçtiği sırasında bazı sıkıntılar yaşandığını tespit ettik. Vatandaşlarımızdan özellikle ağır tonajlı araçların geçişi sırasında sıkça kırmızı ışık ihlali yapıldığı yönünde ihbar alıyoruz. Bu kavşaklarda zaman zaman yaralamaları kazalarda meydana geliyor. Bizde trafik ihlallerinin yoğun olarak yaşandığı bu kavşaklarda sivil trafik polisleri yerleştirdik. Polis memuru arkadaşlarımız ellerindeki fotoğraf makineleri ile trafik ihlallerini fotoğraflayıp yasal işlem yapıyor. Yaklaşık bir aydır devam eden uygulama ile trafik kazalarını azaltmayı amaçlıyoruz. Sürücülerimizin trafik kurallarına riayet etmesini istiyoruz. Sadece sivil ekipler değil resmi kıyafetli trafik ekiplerimiz de fedakarca çalışmalar yürütüyor. Emniyet kemeri, kırmız ışık ihlali, hız sınırı, direksiyon başında telefonla konuşmak gibi tüm ihlallerin azalmasını arzu ediyoruz. Bu çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından da takdirle karşılanıyor”dedi.

Kaynak: İHA