Erdemli’de Afetzede Çiftçilerin Yarası Sarılıyor

Mersin’in Erdemli ilçesinde son ki haftada yaşanan hortum ve dolu felaketinin yaralarını sarmak için sivil toplum kuruluşları çalışmalarını sürdürüyor.

Erdemli Ziraat Odası şiddetli dolu yağışı sebebiyle afet yaşayan Üçtepe ve Çiriş köylerinde bin 500 torba çimento ile hortum felaketi yaşayan Kargıpınarı ve Çeşmeli beldesinde bin adet zeytin fidanı dağıttı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, ilçede son iki haftada hortum ve şiddetli dolu afeti yaşandığını belirterek, “Yaşanan afetlerde evi, serası, ağırı yıkılan çiftçilerimize destek olmak amacıyla başta Üçtepe ve Çiriş köyleri olmak üzere 100 çiftçimize bin 500 torba çimento yardımında bulunduk” dedi.

Bir süre önce Kargıpınarı ve Çeşmeli beldesinde hortum felaketi yaşandığını, burada çiftçilere ait çoğunluğu zeytin ağacı olmak üzere ağaçların söküldüğünü, birçok evin çatısının uçtuğunu ve hayvan barınaklarının yıkıldığını ifade eden Dölek, “Kargıpınarı’na bağlı Çarkçılı ve Çıkacak mahalleleri ile Çeşmeli beldesi Fatih mahallesindeki belirlediğimiz 45 çiftçimize yaklaşık bin adet Gemlik cinsi yağlık zeytin fidanı dağıtımı yaptık” diye konuştu.

Şiddetli dolu yağışı sebebiyle afet yaşayan Üçtepe Köyünün muhtarı Ahmet Koç ise afet sonrası verilen desteğin, çiftçileri bir nebzede olsa rahatlattığını kaydetti.

Kaynak: İHA