Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Ak Parti’ye Katıldı

Denizli Belediyesi bağımsız belediye meclis üyesi Selma Erkan AK Parti’ye katıldı.

29 Mart Yerel Seçimlerinde MHP’den belediye meclis üyesi seçilen Selma Erkan, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum öncesi ’Evet’ oyu kullanacağı açıklamış ve partisinden gelen tepkiler üzerine istifa etmişti. MHP’den ayrıldıktan sonra bir süre bağımsız kalan Denizli Belediye Meclis Üyesi Selma Erkan bugün düzenlenen törenle AK Parti’ye katıldı. AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda düzenlenen törene Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı. AK Parti İl Başkanı Avni Örki yaptığı konuşmada, AK Parti’ye teveccüh ve katılımların arttığını belirterek, "Bağımsız olarak görev yapan Selma Erkan bundan sonra siyasi mücadelesini partimizde vermeye karar verdi. Kendisine hoşgeldin diyoruz" dedi.

AK Parti’ye katılan belediye meclis üyesi Selma Erkan ise belediye meclis üyesi olarak seçildiği MHP’den 12 Eylül referandum sürecinde fikir ayrılığına düştüğünü ve ’Evet’ oyu kullandığı gerekçesiyle partiden beklemediği bir tepkiyle karşılaştığını belirterek, "Siyasetin içinde olması gereken hoşgörü ve anlayışı bu süreçte arkadaşlarımdan beklemiştim. Katıldığım ilk meclis toplantısında grup arkadaşlarımın beni adeta dışlarcasına takındıkları tavır ve davranışlar neticesinde yoluma bağımsız olarak devam ettim. Denizli’ye daha iyi hizmet etmek ve daha faydalı olabilmek için AK Parti’ye geçiyorum" diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de 12 Eylül refarandumunda demokrasiden yana kendi iradesini ortaya koyan Selma Erkan’ın bu iradesinden dolayı dışlandığını belirterek, "Bağımsız olarak belediye meclis üyeliğini sürdüren Selma Erkan arkadaşımıza partimize katılması için teklifte bulundum. Kendisi de bunu kabul etti. Aldığı bu kararın ailesine, Denizli Belediyesi’ne ve AK Parti’ye hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Selma Erkan’a parti rozetini Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci takarken, İl Başkanı Avni Örki de Erkan’a çiçek verdi. Selma Erkan’ın katılımıyla AK Parti’nin belediye meclis üyesi sayısı 19 oldu.

Kaynak: İHA