Hastalarına Sanayi Çivisi Takmaktan Yargılanan Profesör Kefaletle Serbest Kaldı

Sanayide yaptırılan standart dışı çivileri hastaların ayağına taktığı iddiasıyla yargılanan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Sanayide yaptırılan standart dışı çivileri hastaların ayağına taktığı iddiasıyla yargılanan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Y. ve ortağı olduğu öne sürülen Şafak İ.’nin 20 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen sanıkları uyaran mahkeme başkanı “Bir kere bile duruşmaya gelmezseniz ödeyeceğiniz kefalet yanar.” dedi.

    Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya, hastalarını mağdur ettiği, ihaleye fesat karıştırdığı ve çete kurduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Prof. Uğur Y. ve ortağı olduğu öne sürülen Şafak İ. katıldı. Duruşmada sanık avukatları ile mağdurlar ve müdahil avukatları da hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında 6 aydır tutuklu bulunan sanık Uğur Y.’nin Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyeliği görevinin düşmemesi için tutuksuz yargılanmasını istedi.

    Sanık avukatlarının savunmalarını da dinleyen mahkeme heyeti, duruşmaya verilen 10 dakikalık aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, sanıklar Uğur Y. ve Şafak İ.’nin 20 bin TL kefalet ödemek şartıyla tutuksuz yargılanmalarına hükmetti. Sanıklara yurt dışına çıkma yasağı getirdiklerini belirten Mahkeme Başkanı, “Duruşmaya bir kere bile gelmezseniz ödeyeceğiniz kefalet yanar.” sözleriyle sanıkları uyardı.

    Mahkeme, duruşmayı görüşlerine başvurulmayan tanıkların dinlemesi ve eksiklerin tamamlanması için 6 Haziran 2011 tarihine erteledi.