Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu Bilgi Kültür Yarışmasında Birinci Oldu

Samsun Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu birinci oldu.

Samsun Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu birinci oldu.

İlköğretim okulları arası her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmanın finalinde altı okul yarıştı. İlçe genelindeki otuzsekiz okulun katıldığı eleme yarışmaları sonucunda finale kalan Bafra Fatih İlköğretim Okulu, Bafra Kızılırmak İlköğretim Okulu, Bafra Gazi İlköğretim Okulu, Bafra Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bafra 50.Yıl İlköğretim Okulu ve Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu birincilik için mücadele verdi. Yarışmada öğrencilere Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, trafik ve ilk yardım, din kültürü ve ahlak bilgisi, spor, genel kültür ve turizmden oluşan 15 soru soruldu. 15 soru neticesinde Bafra Özel Delta Koleji ile Bafra Cumhuriyet İlköğretim Okulu eşit puanlarla birinciliği paylaştı. Yedek sorularda ise beş soru sonunda eşitlik bozulmadı. İki okulda 15 sorunun14‘üne cevap vererek yine aynı puanı paylaştı. Son olarak kura çekimine geçildi. Yapılan kura çekiminde ise Bafra Özel Delta Koleji Bafra Bilgi Kültür Yarışmasının birincisi oldu. Finalde birinci olan Bafra Özel Delta Koleji Samsun‘da yapılacak olan ilköğretim okulları arasındaki bilgi kültür yarışmasında Bafra ilçesini temsil edecek.

Yarışma sonrası bir açıklama yapan Bafra Özel Delta Koleji Müdürü Kadir Yaşa öğrencileriyle gurur duyduklarını ve Samsunda yapılacak bilgi yarışmasında Bafra’yı en iyi şekilde temsil edip oradan da birincilikle ayrılmayı hedeflediklerini ifade etti.