Mhp’Li Aday Adayı Duman, Buharkent’İ Ziyaret Edip Seracılıkla İlgili Görüşlerini Aktardı

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın milletvekili adayı Hasan Duman, seçim çalışmaları kapsamında Buharkent teşkilatını ziyaret edip, genel politikaların yanında seracılıkla ilgili görüşlerini açıkladı.

Adı buharla başlayan bir kentin şimdiye kadar bir “Serakent”e dönüşmesi gerekirken, bu güne kadar hiçbir mesafenin alınmamış olduğunu söyledi. Seracılıkta en önemli unsurun ısıtma masrafları olduğunu, kömür ile yapılan ısıtmada bir dekara ortalama 7 in 500-8 bin TL ısıtma giderleri söz konusu olduğunu belirten Hasan Duman, jeotermal enerji ile gerçekleştirilen sera ısıtmasında bu maliyetin 900 TL’ye düştüğünü belirterek “MHP iktidarı döneminde Buharkent’i Serakent’e dönüştüreceğiz” dedi.

Jeotermal kaynaklarca zengin olan ve adını da buradan alan Buharkent’t ve çevresinde seracılığın teşvik edileceğini belirten Hasan Duman, “Aydın bir sebze-meyve üretim merkezi haline getirilecektir. Sera demek istihdam, üretim ve ilimize katma değer sağlamak demektir. Aydın’da işsizlik oranının yüzde 16,4 ve bu oran Doğu ve Güneydoğu illerindeki oranlara çok yakın hatta bazı illerden daha yüksek. 1,5 dekar sera 1 kişiyi istihdam ediyor. Buharkent ilçesinde kurulacak seraların sadece ilçe sınırları içerisindeki değil tüm il kapsamındaki işsiz yöre insanı için umut kaynağı olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında; işsizlik ve yoksulluğu azaltmak ve gelir dağılımını daha adil hale getirmek için ülke genelinde 4 yıllık ekonomi programıyla yıllık ortalama yüzde 7 büyüme gerçekleştirilecek ve her yıl yaklaşık 700 bin yeni istihdam sağlanacaktır. Aydın’da bu büyümeden hak ettiği payını alacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA