Yeşil Kartlılar Da Milletvekili Adaylığı İçin Ücretsiz Başvuru İstiyor

Samsun‘da yeşil kartlı vatandaş, engelli vatandaşlardan alınmayan milletvekili adaylık başvurusu sırasındaki ücretin yeşil kartlılardan da alınmaması için başbakandan yardım istedi.

AK Parti‘den aday adayı olmak için başvuru yapmak isteyen Hasan Keleş, talep edilen 3 bin TL ücret nedeniyle başvuru yapamadı. Yeşil kartlı fakir insanlarında milletvekili olmaya hakkı olduğunu düşünen Keleş, başvuru yapmak istediği partiye gönül bağı olması nedeniyle AK Parti Genel Merkezi‘ne yazı göndererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘dan engellilerden alınmayan başvuru ücretinin yeşil kartlı vatandaşlardan da alınmamasını talep etti.

Maddi imkanı olmadığı için aday adayı olamadığını, kendisinin de vekillik yarışında yer almak istediğini belirten Hasan Keleş, maddi imkanı olmadığı için vekillik sürecine katılamadığını ifade etti. Keleş, "Aday olmam için bankaya yatırmam gereken bir ücret var. Bunu yatıramadım zaten yeşil kartlıyım imkanım yok. Engellilerden para alınmıyor. Ben de yeşil kartlıyım, ‘ekonomik engelliyim‘. Başvuru süresi geçti. Aday olamadım. Bundan sonraki süreçte benim durumumun değerlendirilmesini, yeşil kartlılardan

da engelliler gibi başvuru ücretinin alınmamasını öneri olarak sundum. İnşallah kabul görür bizim de önümüz açılır" dedi.

Kaynak: İHA