Vize Yaptıracağım Diye Topladığı 24 Karneye Aynı Doktordan İlaç Yazdırmış

Mersin’de bir kişi yeşil kartlı 24 akrabasından topladığı karnelere aynı günde tek doktora ilaç yazdırıp gün içerisinde aynı eczaneden alınca yakayı ele verdi.

Mersin’de bir kişi yeşil kartlı 24 akrabasından topladığı karnelere aynı günde tek doktora ilaç yazdırıp gün içerisinde aynı eczaneden alınca yakayı ele verdi. İlginç ilaç yolsuzluğu Sağlık Müdürlüğü’nde görevli bir memurun dikkati sayesinde ortaya çıktı. Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçlarından dava açılan aralarında doktor ve eczacının da bulunduğu 6 şüpheli suçlamaları kabul etmedi.

Mersin’de Sağlık Müdürlüğü‘ndeki bir memurun dikkati, ilginç bir ilaç yolsuzluğu ortaya çıkardı. Belgelere göre, Zengin soyadını taşıyan yeşil kartlı 24 kişi, aynı gün aynı doktora muayene olup ilaç yazdırmış. Zengin soyadını taşıyan hastalar, sadece aynı doktora muayene olmakla kalmamış, ilaçlarını da aynı eczaneden almış. İlginç yolsuzluk olayı yapılan araştırmaya göre şu şekilde gerçekleşti: Zengin soyadını taşıyan 24 kişinin Yeşil Kart sağlık karneleri S.Y tarafından ‘vize yaptırılacağı’ gerekçesiyle toplandı. Sağlık Karnelerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ndeki doktor M.O.K. tarafından yazılan ilaçlar, aynı günde bir eczaneden alındı. Buraya kadar her şey normal işlerken, eczaneden gelen reçeteleri inceleyen İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki bir memur, yolsuzluğun farkına vardı. Evrakta sahtecilik ve Kamu Kurum ve kuruluşunu dolandırmaktan Mersin 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. İlaçları yazan Doktor M.O.K. savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Doktor, suça konu reçetelerdeki hastaları tek tek muayene ederek ilaçları yazdığını savundu. Karneleri topladığı iddia edilen S.Y. ise karneleri Büyükşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan H.T’ye verdiğini ilaç yazıldığını akrabalarının kendisine telefon etmesi ile öğrendiğini söyledi. H.T’de iddiaların yalan olduğunu kimseye ilaç yazdırmadığını savundu. Eczacı M.Y. ise reçeteler geldiğinde eczanede olmadığını ifade ilaçların çalışanlar tarafından verilmiş olabileceğini kaydetti.

Tanık olarak dinlenen Zengin soy isimli kişiler ise kesinlikle doktora gidip muayene olmadıkları gibi eczanedende ilaç almadıklarını söyledi. Tanık olarak dinlenen Metin Zengin daha sonra yaptığı açıklamada, karneleri toplayan S.Y’nin yakın akrabaları olduğunu söyledi. S.Y’nin yılbaşından önce vize yapılmadığı takdirde iptal olacak diye kendileri ile birlikte 24 kişinin karnesini götürüp ilaç yazdırıldığını ifade eden Zengin, “Daha sonra Sağlık Müdürlüğü’nden bir kağıt geldi. Hepimiz toplanıp gittik. Biz de ne olduysa onlara anlattık. Mahkeme kağıdı gelince gittik ifade verdik. S.Y. bizi mahkemede görünce ‘abi özür dilerim‘ dedi. Bu iş olup bitmiş özür dilesen ne olur dilemesen ne olur. Başta yapmayaydın bunu. Doktorla işbirliği mi yaptılar ne yaptılar bizim haberimiz yok bundan.” diye konuştu.

Mahkeme delillerin toplanabilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.