Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Orkestrası Adana‘Da Konser Verecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası Orkestrası Çukurova Müzik Dostları Derneği (ÇUMDER)‘nin girişimleriyle Adana‘da büyük bir konser verecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası Orkestrası Çukurova Müzik Dostları Derneği (ÇUMDER)‘nin girişimleriyle Adana‘da büyük bir konser verecek.

Devlet Tiyatrosu Sabancı Kültür Merkezi‘nde 23 Mart Çarşamba günü 20.00‘de verilecek konseri ünlü Besteci Kıvanç Tepe yönetecek. Armoni Mızıkası Orkestrası ve korosu Adana‘ya 135 kişilik dev bir kadroyla gelecek. Bu konser, ÇUMDER‘de yeni seçilen yönetim kurulunun ilk etkinliği olacak.

Adanalı müzikseverlerin büyük ilgi göstermesi beklenen konserde önemli eserleri seslendirecek TSK Armoni Mızıkası 185 yıllık geçmişi ile Türkiye‘nin çok sesli müzik toplulukları içerisinde geleneğini aralıksız sürdüren en eski müzik kuruluşu ve tek senfonik bandosu.

1826 yılında II. Mahmut tarafından “Musika-i Humayun” adıyla İstanbul’da kurulmuş. Türkiye’de çok sesli müziğin yerleşmesine büyük katkıları bulunan topluluk 1923 yılında cumhuriyetin kurulması sonrası Atatürk‘ün kültür ve sanat reformunun ilk adımı olarak Ankara‘ya getirilerek Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Musiki Muallim Mektebi bünyesindeki gelişimin temelini oluşturmuş.

Yurt içinde verdiği konserler ile çağdaş ve çok sesli müziğin sevilmesi ve yayılması yolundaki çalışmalarını bugün de artan bir heyecan ve gayretle sürdüren, yurt dışında verdiği konserlerde ve katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde ülkemizi ve çok sesli müziği başarı ile temsil etme başarısı gösteren TSK Mızıka Bandosu‘nun, sevilen eserler, Türk Marşları, 2002 Yılı Geleneksel Konseri, Cumhuriyet Konseri ve Uluslararası Bellapais Müzik Festivali Konseri, 2006 yılı Geleneksel Konseri (Atatürk‘ün 125. doğum yılı) ve Sevilen Klasikler adlı yedi adet CD‘si bulunuyor.