Sebat Eğitim Kurumları, Kırgızistan’da 20. Yılını Kutladı

Kırgızistan’da eğitim alanında faaliyet gösteren Sebat Eğitim Kurumları, burada faaliyete başlamanın 20.

yıldönümünü kutluyor.
Mayıs 1992 yılında Kırgızistan Milli Eğitim Bakanlığı’yla varılan anlaşma kapsamında buradaki faaliyetine başlayan Sebat, başarılı eğitim faaliyetlerinin 20. yılını kutluyor .

Başkent Bişkek`te düzenlenen kutlama töreninde konuşma yapan Sebat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan İnandı, “Kardeşlerimize yapabileceğimiz en güzel yardım, bilim ve eğitimdir.” dedi.İnandı Kırgızistan’daki Türk okullarından mezun olan öğrencilerin sadece Kırgızistan’da değil, dünyanın değişik ülkelerinde çeşitli alanlarda görevler yapmakta olduğunu dile getirdi.
İlk okulunu 1992’de başkent Bişkek’te açan Sebat Eğitim Kurumları’nın bugün ülke genlinde 9 erkek ve 5 de kız lisesi bulunuyor. Kurum bünyesinde ayrıca Silk Road Uluslararası Lise ve ‘Atatürk-Alatoo Uluslararası Üniversitesi de faaliyet gösteriyor.
Sebat’ın liselerinden mezun olan 9 binden fazla öğrenciden 4 bin 104’ü üniversiteyi tamamlamış durumda. 5 bin mezun ise hala üniversitelerde eğitimlerine devam ediyor. Üniversiteyi bitiren 192 öğrenci ise okudukları liselerde görev yapıyor. Liselerde hâlihazırda 677’si Kırgızistanlı olmak üzere toplam 831 öğretmen çalışıyor.