Merzifon Ahi Dershanesi, Van’dan Gelen 3 Depremzede Öğrenciye Kucak Açtı

Merzifon Ahi Dershanesi, Van depreminde evleri yıkılan, eğitimleri yarıda kalan ve Merzifon’a yerleşen 3 öğrenciye sahip çıktı.


Merzifon Ahi Dershanesi yönetimi almış olduğu kararla, Merzifon Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ferhat Kocataş, Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sümeyye Kocataş ve yine Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Songül Güler`in eğitimini ücretsiz olarak üstlendi.
Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinden Songül Güler, ‘’Hukuk okumak istiyorum, fakat ülkemizin başına gelen bu doğal afetten dolayı yaklaşık 40 gün okula gidemedik. Daha sonra Merzifon halkı bize kucak açtı. Kalan eğitimimi burada devam ettireceğim. Tam üniversiteye hazırlandığım bu dönemde eğitimim yarıda kaldığı için çok üzülüyordum. Ahi Dershanesi`ne çok teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Merzifon Lisesi`nde okuyan 10. sınıf Öğrencisi Ferhat Kocataş (16) ve Merzifon Anadolu Lisesi`nde Okuyan Sümeyye Kocataş (17) ise kendilerine eğitim desteği veren Merzifon Ahi Dershanesi Müdürü Nuri Görgel’e çok teşekkür ederek, şunları ifade ettiler: "Bizim için gerçekten çok iyi oldu. Kalan eğitimimizi burada tamamlamaya çalışıyoruz. Depremde ev ve iş yerlerimiz yıkıldı, çok şükür sağlığımız yerinde, ailelerimiz Van’da depremzede çadırlarında kalıyor. Memleketimizi çok özlüyoruz, fakat şu an hem gidecek yerimiz yok hem de okuyacak okulumuz yok. Merzifon halkına ve Ahi Dershanesi`ne çok teşekkür ediyoruz."
Merzifon Ahi Dershanesi Müdürü Nuri Görgel ise yaşanan üzücü doğal afetten dolayı çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Ülke olarak Van ilimize sahip çıktık. Merzifon Ahi Dershanesi olarak, biz de üzerimize düşen sorumluğu yerine getirme adına 3 kardeşimizi dershanemize ücretsiz kayıt yaptık. Amacımız, bu öğrencilerimizin iyi bir üniversite kazanarak aileleri ile yaşamlarını devam ettirebilmelerine yardımcı olabilmektir. Dershane yönetimi olarak, üzerimize düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Onların gelecekte ülkelerine faydalı bir birey olarak eğitimlerine olan inancımız tamdır.’’ dedi.