Diyarbakır Sur Eski Belediye Başkanı: Kck’yı Artık Kürtler İhbar Ediyor (özel)

Diyarbakır`ın Sur ilçesi eski Belediye Başkanı Cemal Toptancı, KCK operasyonlarının sadece polis dinlemeleriyle yapılmadığını, baskıdan bıkan Kürt halkının KCK’yı ihbar ettiğini açıkladı.


KCK operasyonlarıyla ilgili önemli bir gerçeği Cihan Haber Ajansı (Cihan)’a açıklayan Toptancı, KCK’nın bütün sözleşmelerini okuduğunu, o sözleşmelerde bir devlet yapılanması istendiğini artık herkesin bildiğini söyledi. Bu devlet yapılanmasının bölgede inançlı ve mütedeyyin insanlara karşı yapıldığını ifade eden Toptancı, KCK’nın sosyolojik anlamda bu şekilde görülmesi ve okunması gerektiğini belirtti. İsim vermeden BDP’yi eleştiren Cemal Toptancı, “Kürt siyasi hareketi onu farklı şekilde işledi. Bu konuda da ellerindeki imkanlarla yerel yönetimlerdeki imkanlarla da bunu pekiştirmiş oldular.” dedi.
KCK operasyonlarının ‘devlet ve mevcut iktidarı herkesi dinliyor’ şeklinde yorumlanmasının yanlış olacağını söyleyen Toptancı, operasyonların sadece dinlemelerle yapılmadığına dikkat çekti. KCK’nın bölge halkını müthiş bir baskı altında tutmaya çalıştığını kaydeden Toptancı, şu çarpıcı açıklamaları yaptı: “Kaotik ortam var ve bu kaotik ortamdan dolayı halk çok sıkıntılı. Esnaf figan ediyor. Sosyo ekonomik bağlamda zaten geri olan bir bölgenin insanları olarak 2 günde bir dükkanın kapatılmasına tepki gösterme noktasında içerisinde yığınla tepki oluşmuş durumda. Bu tepki neticesinde de kesin olarak bölgeden aldığımız haberlere göre vatandaş da artık ihbar ediyor. Diyor ki; `Bu kardeşimiz, bu hemşerimiz bu baskıyı yapıyor. Bu görevlendirilmiş. Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozuyorlar. Biz bunlardan şikayetçiyiz.` Devlete bölge halkının bunu ihbar etmeleri neticesinde bunca yakalanmalar var. Bunlar boşu boşuna kimse içeriye atılmış değildir.”

"YAŞAR KEMAL NİŞANI FRANSA’YA GERİ VERSİN"
Fransa’da oylanan Ermeni iddialarını reddedenlere ceza getiren yasaya tepki göstermeyen Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)’ni de eleştiren Cemal Toptancı, “Ermeni safsatasını dile getirirken BDP’nin deklerasyonuna imza atmaması kendi ecdadına hakareti olarak görüyorum.” ifadesini kullandı.

Fransa’dan devlet nişanı alan Yaşar Kemal’i telefonla aradığını söyleyen Toptancı, Kemal’den aldığı nişanı Fransa’ya iade etmesi talebinde bulundu. Toptancı, “Kendileri müsait değillerdi, hanımefendi eşleri telefonu açtılar. Diyarbakırlı Müslüman bir Kürt olduğumu ifade ettim. Talebimin de bir vatandaş olarak dünyaya mal olmuş Kürt orijinli edebiyatçımıza Yaşar Kemal’in Fransa’nın verdiği nişanı iade etmesinin 74 milyon insanın gönlünde Yaşar Kemal’e daha güzel yer oluşturacağını, Fransa’nın verdiği nişandan daha mukaddes olduğunu ifade ettim. Hanımefendi benim yönlendirildiğimi varsayarak Yaşar Kemal üstada verilen nişanın dünya edebiyatına verdiği hizmetten dolayı olduğunu, siyasete alet edilmemesi gerektiğini söylediler. Ben müteessir oldum. Yine de teklifimi tekrarlıyorum.” diye konuştu.