Van’dan Gelen İkinci Depremzede Grubu Fethiye’ye Ulaştı

Van’da meydana gelen deprem sonrası evleri yıkılan ya da hasar gören vatandaşlardan oluşan ikinci depremzede grubu Fethiye’ye ulaştı.

Kadın erkek ve çocukların yer aldığı 51 kişilik depremzede grubu Devlet Su İşleri Misafirhanesine yerleştirildi

Van’dan Fethiye’ye otobüsle gelen 51 depremzede, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü İsa Eseoğlu tarafından çiçeklerle karşılandı. Devlet Su İşleri misafirhanesine yerleştirilen depremzedelere misafirhanenin restoranında önce sıcak yemek verildi daha sonrada odalarına yerleştirildi. 17’si çocuk 51 depremzede, 24 saat sıcak su, kalorifer, klima ve televizyonlu odalarda kalacaklar. Daha önce Van’dan gelen 7 kişilik bir ailenin de bulunduğu DSİ misafirhanesinde 58 depremzedenin hava şartları iyileşene kadar misafir edileceği öğrenildi.Depremzedeleri çiçeklerle karşılayan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son grupla birlikte 129 depremzedenin Fethiye’de misafir edildiğini belirterek, “Depremzedelerin temel insani ve sosyal ihtiyaçlarını çözeceğiz. Çocukların okul durumlarını önemsiyoruz. Sağlık sorunları olanlara da anında çözüm buluyoruz.” dedi

Van’da hayat şartlarının çok zor olduğunu anlatan depremzedeler ise, kendilerini misafirhanelerde ağırlayan yetkililere ve devlete teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA