Şehit Astsubayın Ankara’daki Baba Ocağından Kürtçe Ağıtlar Yükseldi

Mardin Nusaybin’de terör örgütü PKK’nın kurduğu pusuda şehit olan Astsubay Oktay Aydoğan’ın Ankara Keçiören’deki evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Şehit Astsubayın Ankara’daki Baba Ocağından Kürtçe Ağıtlar Yükseldi
Oğlu PKK’nın pususunda şehit düşen baba Hasan Aydoğan, "Bunu yapanlar Müslüman olamaz, insan olamaz ancak kâfir olur.’’ diye isyan etti. Şehidin annesi de akrabalarıyla birlikte oğlunun arkasından Kürtçe ağıtlar yakarken, şehit ailesini teselli etmek ise komşuları ve şehidin görev arkadaşlarına düştü.
Nusaybin ilçesi Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Oktay Aydoğan, pusuya düşürülerek şehit edilmişti. Oğlunun şehadet haberini öğrenen Aydoğan ailesinin Keçiören’deki evine adeta ateş düştü. Şehidin annesi akrabalarıyla birlikte Kürtçe ağıtlar yakarken baba Hasan Aydoğan ise PKK terör örgütüne lanet okudu.
Kendisinin de Kürt kökenli olduğunu hatırlatan baba Aydoğan, "Oğlum ile dün görüştük. Bana 1 Aralık’ta geleceğini söyledi. Kendi değil, cenazesi geldi. Aracı pusuya düşürülmüş, taranmış. Vatan için şehit oldu, oğlum vatana feda olsun. Mukadderat böyleymiş. Bunu yapanlar, Müslüman değil, insan da değil ancak kafir olabilir.’’ dedi.