Paris`teki İzmir Expo 2020 Resepsiyonu Göz Doldurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın evsahipliğinde EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı ve Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun temsiliyle Four Seasons Otel`de verilen İzmir resepsiyonu büyük ilgi gördü.

Paris`teki İzmir Expo 2020 Resepsiyonu Göz Doldurdu
Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Loscertales, BIE delegeleri, Fransa`daki önemli kurumların temsilcileri, Fransa’da yaşayan Türk yöneticiler, temsilciler ve sanatçılardan oluşan bir grup, Fransız basınının önemli yayın organlarının temsilcilerinin de bulunduğu resepsiyona. yaklaşık 500 kişi katıldı. Gecede İzmir’den giden yaklaşık 60 kişilik heyet, lobi faaliyetlerine olumlu etki yapacak görüşmelerde bulundu.

Vali Kıraç, resepsiyonda yaptığı konuşmada İzmir’in EXPO 2020 için ideal bir aday olduğunu, eşsiz güzellikleri, engin tecrübesi ve köklü geleneğiyle EXPO`ya evsahipliğinin. organizasyon açısından da son derece önemli olduğunu belirtti. "Biz Türkiye Cumhuriyeti`nin tam desteği, yerel otoriteler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte EXPO`yu istediğimizi bildirmeye geldik, kararlı ve istekliyiz." diyen Kıraç, konuşmasının sonunda Genel Sekreter Loscertas`e İzmir adına bir hediye sundu. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından üç tenör, bir piyanist ve bir sopranodan oluşan beş kişilik ekip Ege türküleri, Karadeniz havaları, sefarad şarkıları ve opera seçkinlerden oluşan bir müzik konser verdi. Loscertales`in da oynadığı, İzmir fotoğraflarından hazırlanan yapboz da büyük ilgi gördü. Çeşitli milletlerden kişilerin İzmir Saat Kulesi`nden Efes antik kentine kadar birçok fotoğrafını birleştirmeye çalışması keyifli dakikalara sahne oldu.