Karakaya: Türk-arap Medya Forumu İş Birliğini Güçlendirecek

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, İstanbul’da 30 Kasım günü başlayacak Türk-Arap Medya Forumu`na 22 Arap ülkesinden 200`e yakın medya mensubunun, Türk medyasıyla bir araya söyledi.

Karakaya, Türk ve Arap medyası arasındaki işbirliğini güçlendireceğini belirtti.

Murat Karakaya, BYEGM tarafından `Değişim ve Süreklilik Ekseninde Medya, Yeni İmkânlar ve Fırsatlar` başlığı altında düzenlenecek forum hakkında açıklamalarda bulundu.
Karakaya, Türkiye’nin kendi coğrafyasında model bir ülke konumunda olduğunu belirterek, ‘’Her alanda büyüyen ve gelişen ülkemizin medya sahasında da birikimlerini Arap dünyası ile paylaşacağı bir forum olacaktır.’’ dedi.
Karakaya, forum hakkında şu bilgileri verdi: "Bölge ülkeleri medya kuruluşları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni ortak stratejilerin belirlenmesinin değerlendirileceği oturumların ardından katılımcıların ortak görüşlerinin deklare edileceği `Sonuç Bildirgesi` yayımlanacaktır. Ayrıca katılımcı ülkelerden basın kuruluşları ve gazetecilerin yer alacağı `Türk-Arap Medya Platformu`nun oluşturulması da planlanmaktadır. Bu arada, foruma paralel olarak, bazı medya kuruluşlarının katılımıyla `Medya Tanıtım Stantları` oluşturulacaktır. Son olarak, konuk basın mensuplarının katılımı ile 2 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’un tarihi ve turistik özelliklerinin tanıtılacağı `İstanbul Turu` da gerçekleştirilecektir.’’