`bilgili Avukatlar Yargının Hızlı İşlemesini Sağlar`

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, avukatların bilgisinin yargı sürecinin hızlı ve kaliteli işlemesini sağlayacağını söyledi.

`bilgili Avukatlar Yargının Hızlı İşlemesini Sağlar`

Bursa Barosu tarafından organize edilen ve 4 hafta sürecek ‘Sağlık Hukuku Sertifika Eğitim Semineri’ Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesinde gerçekleştirildi. İlk seminer Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gürkan Sert tarafından verildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Zekeriya Birkan, artık her şeyden anlayan, her işi yaparım diyen avukatlık döneminin sona erdiğini ve bundan böyle avukatların belli alanlarda ihtisaslaşma döneminin başlaması gerektiğini söyledi. Birkan, “Hakimlerin ve savcıların bu kadar kaliteliği olduğu yerde avukatlarımız da aynı kaliteyi yakalamalı hatta daha da kaliteli olmalı. Avukatlarımız ne kadar kaliteli ne kadar bilgili ve kendi alanlarında ne kadar iyi olursa yargı sürecimiz o kadar kaliteli ve kısa olur.” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Gürkan Sert de sağlık hukukunun ‘Yaşama Hakkı’ üzerine kurulduğunu ve yaşamanın, insanın temel hakkı, varlığının ve fiziki devamlılığının ilk koşulu olduğunu, yaşam sayesinde insanın bireysel hak ve özgürlüklerinin öznesi olabildiğini söyledi.

Bu seminerin ilk olduğunu belirten Baro Başkanı Birkan, bundan sonra sertifika programlarının devamının geleceğini kaydetti.