Adalet Bakanı Ergin Bakü`de Şehitler Hiyabanı`nı Ziyaret Etti

Azerbaycan`da ziyarette bulunan Türkiye Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Fahri Hiyaban`da Haydar Aliyev`in ve Türk şehitliğinin bulunduğu Şehitler Hiyabanı`nı ziyaret etti.

Türk Şehitliğinde Van bölgesinden bir şehidin de mezarının olduğunu, bundan etkilendiğini belirten Sadullah Ergin, "Vaktiyle Van`dan ve Türkiye`nin diğer bölgelerinden Azerbaycan`a yardıma gelmişlerdi, bugün ise Azerbaycan Van`a yardım ediyor" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Adalet Bakanı Fikret Memmedov`la yaptıkları görüşmelerde birçok konuyu ele aldıklarını söyleyen Türk Bakan Ergin, Azerbaycan`ın bağımsızlığına kavuşmasının 20. yıldönümü, Azerbaycan`ın BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olması dolayısıyla tebrik ettiğini de bildirdi. Ergin, "Azerbaycan`ın bu yere seçilmesi bizi çok sevindiriyor. Azerbaycan orada Türkiye`yi de temsil edecek. Türkiye de Güvenlik Konseyi`nde geçici üye olduğunda Azerbaycan`ı da temsil ediyordu" diyeifade etti. Ergin, Van`daki deprem ile ilgili olarak Türkiye`de binaların depreme dayanıklılığı konusunda araştırmaların devam ettiğini de söyleyerek, "Bu araştırmalar 2005 yılından bu yana devam ediyor" dedi.

Bakan Ergin, Türkiye ile Azerbaycan Adalet Bakanlıkları arasında herhangi bir sorun yaşanmadığını, ancak bazı işlerin gerçekleştirilmesinde zaman kaybının olduğunu belirtti ve "Bu nedenle pratik iş birliği yapmayı karar aldık" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA