Büyükelçiler Erzurum'da Şehir Turu Yaptı

Erzurum'da düzenlenen 3

Erzurum'da düzenlenen 3. Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçiler, şehir turu sırasında çocuklar ve vatandaşlarla sohbet etti. Çocuklara 'Biz kimiz?' diye soran Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, doğru cevap veren çocuğu kutladı.
3. Büyükelçiler Konferansı'nın ikinci bölümü ile 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan tesislerin açılışı için Erzurum'da bulunan 150 büyükelçi, konferansın son bölümünde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte şehir turu yaptı. Kentteki tarihi eserleri görme imkanı bulan büyükelçiler, zaman zaman vatandaşlarla da sohbet etti. Öğle yemeği için Emirşeyh Lokantası'na giden büyükelçiler, çıkışta yanlarına gelen çocuklarla bir süre sohbet etti. Etraflarını saran çocuklara 'Biz kimiz?'
diye soran Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile diğer büyükelçiler, verilen 'istihbaratçı, devlet memuru, öğretmen' gibi cevaplara gülerek karşılık verdi. Doğru cevabı veren bir çocuğu yanına çağıran Büyükelçi Tan, "İşte Dadaş bu" dedi.