Obama Mısır‘la İlgili İlk Kez Konuştu

 ABD Başkanı Barack Obama, başkan olmanın iyi yanını "başkalarını doğrudan etkileyecek konularda çalışmak", kötü yönünü ise "evden dışarı çıkamamak, yürüyüşe gidememek, kafeye uğrayamamak..." olarak tanımladı. 

Obama‘nın YouTube‘da 40 dakika kadar süren röportajına, ülke sorunlarından özel hayatına, 140 binden fazla soru geldi.

Mısır‘daki son dönem yaşanan olaylarla ilgili de ilk kez konuşan Obama, Mısır‘ın birçok önemli konuda ABD‘nin müttefiki olduğunu söyledi.

Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek‘in bir dizi zor konuda kendilerine yardımcı olduğunu belirten Obama, Mübarek‘e her zaman, siyasal ve ekonomik reformların ileri götürülmesi ve yasallaştırılmasının ülkenin uzun vadedeki refahı için kritik önemde olduğunu söylediğini kaydetti.

Caddelerdeki gösterilerin halkın hayal kırıklığını gösterdiğini dile getiren Obama, ifade özgürlüğünün önemine değindi ama hem Mısır hükümeti hem de göstericilerinin şiddetten kaçınması gerektiğini ifade etti.

Obama, bir soru üzerine, Afganistan‘daki savaşın "gereksiz" olduğu görüşüne katılmadığını, ancak Irak‘a girilmesine karşı olduğunu, yine de bu ülkede de "onurlu bir şekilde sonuçlandığını" ifade etti.

Obama‘ya, YouTube‘da en fazla marihuananın yasallaştırılması konusu sorulurken, Obama, bunun destekçisi olmadığını söyledi.

-KİŞİSEL SORULAR TER DÖKTÜRDÜ-

Kaynak: AA