Kırşehir Belediyesi‘nde sosyal denge sözleşmesi imzalandı

Kırşehir Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.



Kırşehir Belediyesi üye memurlarının ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik sözleşmeyi, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Bem-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç imzaladı.
Kırşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri‘nde gerçekleştirilen Sosyal Denge Sözleşmesi imza törenine, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, başkan yardımcıları Veli Şahin ve Yaşar Sulu ile Bem-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı, Kırşehir İl Başkanı Menderes Doğan ve Kırşehir Belediyesi İşyeri Temsilcisi Cengiz Maral ve sendika üyeleri katıldı.
Sosyal Denge Sözleşmesi imza töreninde konuşan Bem-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Türkiye‘deki anayasa değişikliği sonrası memurlara verilen toplu sözleşme hakkını, Kırşehir’de de hayata geçirdiklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise yaptığı açıklamada, imzalayacakları sözleşmenin 12 Eylül Referandumunun bir sonucu olduğuna işaret etti. Başkan Bahçeci, şöyle dedi:
"Yaklaşık 2 yıldır yürüttüğümüz belediye başkanlığı görevimiz boyunca personellerimizin motivasyonunu artırmak ve hizmet içi eğitimlere önem verdik. Niyetimiz, işçilerle memurlar arasındaki sosyal dengeyi sağlamaktır. Ama bu dengeyi gözetirken de adaletli davranmaya, sosyal adaleti gözetmeye de çalışıyoruz. Memur arkadaşlarımızdan tek isteğimiz görevlerini layıkıyla yerine getirip, aldıkları ücretin hakkını versinler.”