Toplum Yararına Çalıştırma Projesi'yle 150 işsize istihdam sağlandı

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, Toplum Yararına Çalıştırma Projesi (TYÇP) kapsamında 2010 yılı içerisinde 150 kişiye istihdam sağladıklarını

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, Toplum Yararına Çalıştırma Projesi (TYÇP) kapsamında 2010 yılı içerisinde 150 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

Ali Hıdır, yaptığı açıklamada, Giresun Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak fidanlık ve ağaçlandırma çalışmaları için TYÇP kapsamında Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizleri istihdam ettiklerini belirtti.

İstihdam edilen kişilerin daha önce TYÇP kapsamında çalışmayan, işsiz ya da başka herhangi bir gelirlerinin olmama özelliklerini taşıdığını vurgulayan Hıdır, "2010 yılında İş Kurumu'na kayıtlı yaklaşık 150 kişiyi çalıştırdık. Bu kişilerin yarıya yakını kadın işçilerden oluştu." dedi.

İstihdam edilen işçilerin daha çok fidanların ekimi, sökülmesi ve tüplenmesi işlerinde çalıştıklarını aktaran Hıdır, bu kişilerin hem iş öğrendiklerini hem de ailelerinin geçimlerine katkı sağladıklarını vurguladı.

İşçilerin en fazla 6 ay süreyle çalıştırıldığını dile getiren Hıdır, proje ile hem iş istihdamı sağlandıklarını, hem de fidanlık ve ağaçlandırma çalışmalarında kalifiyeli eleman ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade etti.

Proje kapsamında çalıştırdıkları kişilerin ilerleyen zamanlarda işçi lazım olduğu takdirde kendilerine yeniden iş imkanının sağlanacağını belirten Hıdır, yine işçilerin öğrenmiş oldukları işler sayesinde kendi arazilerinde fidan üretimi yapma fırsatını da bulduklarını kaydetti.

Hıdır, "Ürettikleri fidanları piyasaya satamadıkları takdirde kendilerine alım garantisi veriyoruz. Pazar sorunu yaşadıkları zaman ellerindeki fidanları biz alarak satışı kendimiz yapacağız veya ormanlara dikimini sağlayacağız. Burada üretilmiş, ekilmiş, dikilmiş, tüplenmiş olan fidanları; devlet ormanlarında, erozyon kontrol sahalarında toprakla buluşturarak bu sahaların erozyonu önlenmiş olacak. Yani TYÇP hem kişiye, hem topluma, hem de devlete faydası olan bir proje. Çalışmadan işsizlik fonundan bu kişilere destek vermektense, çalıştırarak hem toplum yararına, hem topluma hemde kendisine yarar sağlayarak bu kişilere iş vermiş oldu." diye konuştu.

Hıdır, 2011 yılında yine gerekli ödenek sağlanması durumunda işsiz insanlarımıza iş sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.