TIR sürücüleri yeni yıla direksiyon başında girdi

Uluslararası yollarda taşımacılık yapan TIR sürücüleri yeni yıla direksiyon başında girdi.

Türkiye'nin değişik illerinden Avrupa'ya yük götürmek içi

Uluslararası yollarda taşımacılık yapan TIR sürücüleri yeni yıla direksiyon başında girdi.

Türkiye'nin değişik illerinden Avrupa'ya yük götürmek için yola çıkan TIR sürücüleri, yılın son saatlerinde Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına ulaştı. Ancak oluşan uzun kuyruklar yüzünden yeni yıla da TIR kuyruğunda girdi.

TIR şoförlerinden İlker Kütükçü, gece saatlerinde kuyruğa girdiğini ve bu saate kadar beklediğini söyledi. Yeni yıla direksiyon başında girdiğini belirten Kütükçü, "Bizim bayramımız da yeni yılımız da direksiyon başında geçiyor. Görüyorsunuz sıkıntılarımızı. Kaç saatten beri kuyrukta bekliyoruz. Her sefere çıktığımızda bu son diyorum. Ama şartlar ortada. Çalışmak zorundayız. Herhangi bir iş güvencemiz yok" dedi.

İstanbul'dan aldığı yükü Hollanda'ya götüren Hüseyin Özdemir, yeni yılda ailesinin yanında olmadığı için büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Herkes gibi kendilerinin de yeni yıla çocuklarıyla birlikte girmek istediğini anlatan Özdemir, ancak yeni yıla TIR kuyruğunda girdiklerini ifade etti.

Özdemir, "Ben de eşim ve çocuklarımla birlikte yeni yıla girip sabah kahvaltı yapmayı isterdim. Ama olmuyor. Bizim kaderimiz bu. TIR sürücüleri bayramı da yeni yılı da yollarda geçiriyor. 8 saatten bu yana kuyrukta bekliyoruz. Yetkililerden bu sıkıntılara çözüm bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Murat Orhan, evli olmadığı için evli meslektaşlarına göre daha rahat olduğunu belirterek mesleki olarak aynı sıkıntıları birlikte yaşadıklarını anlattı.

Bu arada akşam saatlerinden bu yana yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Kapıkule önünde ise yaklaşık 2 kilometrelik kuyruğu oluştu.