Mardin Doğumevindeki Patlamaya Soruşturma Ankara

DOĞUMEVİNDEKİ PATLAMAYA SORUŞTURMA

ANKARA (A.

DOĞUMEVİNDEKİ PATLAMAYA SORUŞTURMA

ANKARA (A.A) - 01.01.2011 - Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği patlamayı soruşturmak üzere bir müfettiş görevlendirildiğini bildirdi.
Şencan, yaptığı açıklamada, hastanedeki patlamanın, merkezi oksijen ünitesindeki teknik bakım sırasında, oksijen kaçağı nedeniyle meydana geldiğini ve bu bölümde küçük çaplı bir yangın çıktığını söyledi.
Olay sonrası hastaların hızlı biçimde şehirdeki diğer hastanelere sevk edildiğini belirten Şencan, 'Yangın sadece merkezi oksijen ünitesinde kaldı. Hastalar tahliye edildi, fakat binanın kullanımında sorun yok. Sadece merkezi oksijen ünitesinde sorun var. Hastalara oksijen baş uçlarındaki tüplerle verilebiliyor. Hastane çalışır vaziyette. Tahliye edilen hastalar da peyderpey tekrar hastaneye kabul edilecek' dedi.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılarından birinin incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gittiğini, bir müfettişin de olayı soruşturmak üzere görevlendirildiğini dile getiren Şencan, işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak da adli soruşturmanın yürüyeceğini söyledi.
Bir soru üzerine, tahliye edilen hastalardan durumu ağır olan bulunmadığını, tümünün salimen diğer hastanelere sevklerinin yapıldığını anlatan Şencan, 'Zaten ilk incelemeden itibaren hastanede herhangi bir sorun olmadığı görüldü' dedi.


01.01.2011 15:18:16