KETEM yeni binasında hizmet verecek
Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) yeni yerinde hizmet verecek.
Niğde Devlet Hastanesi'nin yanında hizmet veren KETEM a
Niğde Devlet Hastanesi'nin yanında hizmet veren KETEM artık Niğde Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binasının altında bulunan binada hizmet verecek.
Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Servet Kocaöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " KETEM'e gelen hastaların diğer hastalarla bağlantısı olmaması gerekiyor. Eski yerimizde bu mümkün değildi. 3 tane odamız bir depomuz vardı. Sağlık Müdürümüz ile bulunduğumuz girişimler sonucu Sayın Valimiz Alim Barut ve Vali Yardımcılarımızın sayesinde de Özel İdareye ait olan binamızı kiraladık. Yeni hastanemiz yapıldığında da KETEM binamız burada hizmet vermeye devam edecek. Sağlık Bakanlığının ideal şartları burada oluşturduk. Burada arşiv imkanımız olacak ve Sağlık Bakanlığımız şuan alım yapıyor. KETEM'e özel ultrason ve mamagrofi cihazımız olacak burada. Sağlık Bakanlığımızın KETEM için belirlediği kriterlerin hepsini burada sağladık. Bizlere desteklerini esirgemeyen sayın Niğde Valisi Sayın Alim Barut'a ve Vali Yardımcıları'na teşekkür ediyorum. Çok yakın zamanda da açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.
Kocaöz, KETEM'de ücretsiz kanser taraması yapıldığını ifade ederek, "Biz eskiden bize gelen herkese bakıyorduk ve ekstradan bütün topluma hitap etmek istiyoruz. Bütün aile hekimleri ile temasa geçtik köylerde muhtarlarla temasa geçtik, köylerde, pazarlarda eğitimler veriyoruz ve adreslerine davetiye gönderiyoruz ve ücretsiz taramalarını gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız sadece KETEM birimize başvuran değil bütün Niğde'deki vatandaşlarımızın hepsini burada taramasını gerçekleştirmek." diye konuştu.
KETEM'de 1 hekim 8 hemşire ve 2 tane memurla en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini vurgulan Kocaöz, Eski KETEM binasını polikliniğe dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.
