Gündoğmuş Baro Temsilcisi Gündoğdu: Kardan adamların saltanatı güneş çıkıncaya kadardır

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi avukat Mücahit Gündoğdu, statükodan beslenen güçlerin referandum sürecini baltamak için kirli oyunlar peş

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi avukat Mücahit Gündoğdu, statükodan beslenen güçlerin referandum sürecini baltamak için kirli oyunlar peşinde olduğunu söyledi. Buna en iyi örneğin geçtiğimiz günlerde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alınan Hanefi Avcı'nın Haliç'te Yaşayan Simonlar/Dün Devlet Bugün Cemaat kitabı olduğunu iddia eden avukat Mücahit Gündoğdu, kitabın piyasaya referandum öncesi çıkmasını da manidar bulduğunu ifade etti.

Gündoğdu, Türkiye'nin özgürleşmesi ve ileri düzey demokrasiye sahip olmasını istemeyen karanlık güçlerin 27 Mayıs askeri darbesi sonrası bilinçli bir şekilde Alevi-Sünni, Kürt-Türk ve laik ve antilaik diye kamplara böldüğünü kaydetti. Gündoğdu, "Kardan adamın saltanı güneş çıkıncaya kadardır. Hanefi Avcı'nın referandum süresince piyasa kitap çıkarmasını manidar buldum. Kitap piyasaya çıkarılıyor ve evet sürecinin önü kesilmeye çalışıyor. Kitapla birlikte birileri gündem oluşturmaya çalışıyor. Bu oyunlar 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan'da hep oynandı. Hanefi Avcı gibileri piyasaya sürüldü ve filmdeki rollerini aldıktan sonra yönetmen bir daha rol vermedi. Onlar hep tek bir filmde figüran olmayı tercih etti. Bu tür oyunlar halkın referandumda 'evet' demesini engelleyemeyecek. 12 Eylül 1982 Anayasası sonrası çıkan kardan adamların saltanatı 28 yılda sürse, referandumda halk evet diyerek sona erdirecek." diye konuştu.