Tercih heyecanı yerine kopyacılık şoku

19 Haziran'da yapılan LYS sınavına giren Aysu Bahtiyar, tercihlerini yapmak için sınav sonucunu beklerken gelen belge karşısında neye uğradığını şaşırdı.

Tercih heyecanı yerine kopyacılık şoku
Uzun Yusuf İlköğretim Okulu’nda sınava giren, sınav salonunda en ön sırada oturan ve sınav sırasında hakkında hiçbir kopya işlemi yapılmayan Bahtiyar, sınav sonuç belgesinde “Kopya eylemine karıştınız” şeklinde bir açıklamayla karşılaştı. Konu ile ilgili olarak ÖSYM’ye danışan aileye “Öğrencinin geometriden 5 yanlışı olduğunu ve aynı salonda geometriden yine 5 yanlış yapan ya da 5 yanlış yapıp aynı sorularda yanılan başka bir kişinin olma ihtimalinin olduğu belirtildi.

Hakkında kopya çektiğine ilişkin herhangi bir gözetmen raporu bulunmamasına rağmen ÖSYM’nin aynı cevap kağıtlarını tarayarak kopya çekenleri yakalamayı amaçlayan yazılımına takılan Bahtiyar’ın avukatı Uysal Uğurlu, müvekkilinin tercih yapmayı heyecanla beklerken şimdi kopya çekmediğini ispatlamak için hukuki bir mücadeleye başlayacaklarını söyledi.

Hiç beklemediği bu karara ayrıntılı bir soruşturma sonucunda ulaşılmadığını iddia eden Aysu Bahtiyar, herkesin başına gelebilecek bu sistem hatasının bir senesini kaybetmesine neden olacağını belirtti.

Milliyet