Türkiye Kamu-sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan:

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan "Memura Ek Ödeme Müjdesi" şeklinde verilen haberleri eleştirerek, "Türkiye Kamu-Sen'in büyük mücadelesinin bir zaferi olarak, kamu görevlilerinin 4,5 yıl önce hak kazandıkları tazminatın, yeni bir ödeme gibi gösterilmesini, son derece yanlı bir tutum olarak görüyoruz" dedi.
Yazılı açıklama yapan Hanefi Bostan, denge tazminatının, Türkiye Kamu-Sen'in kamu görevlilerinin kazanılmış haklarına eklediği bir tazminat olduğunu ifade ederek, bu ödemenin kurumsal farklılıkları gidermek ve kamuda eşit işe eşit ücret ilkesini hayata geçirmek üzere gündeme getirildiğini hatırlattı. Bu tazminatın 2008 yılında, şekli, ödemeden faydalananlar ve tutarları değiştirilmek üzere ek ödeme olarak adlandırıldığını kaydeden Bostan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"2008 yılı toplu görüşmelerinde imzalanan mutabakat ile kurumlar arasındaki ücret farkının, 2011 yılı sonuna kadar kademeli olarak kaldırılması ve kamuda aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ücret adaletinin sağlanması esas alınmıştır. Türkiye Kamu-Sen'in büyük mücadelesinin bir zaferi olarak, kamu görevlilerinin 4,5 yıl önce hak kazandıkları tazminatın, yeni bir ödeme gibi gösterilmesini, son derece yanlı bir tutum olarak görüyoruz. Bu tür haberlerle, gerçekleri bilmeyen vatandaşlarımızda memurlara
yeni bir ek ödeme yapılacağı fikri uyandırılmak istenmektedir. Denge tazminatının kaldırılarak yerine getirilen ek ödemenin artırılması konusunda bu denli geç kalınmasının yanında, kamu görevlilerinin temsilcileri olan sendikaların sürecin dışında bırakılması çabalarını ise tamamen siyasi bir hamle olarak kabul ediyoruz. Ülkemiz açısından son derece önem taşıyan bir oylama öncesinde bu tarz haberlerin gündeme taşınarak, siyasi iradenin rant elde etme çabalarını ibretle takip etmekteyiz."
Bostan, verilen sözlere ve toplu görüşme mutabakat metni altına atılan imzalara rağmen, 2 yıldır bu konuda herhangi bir adım atılmadığını belirtti. Bostan, "Memur maaşlarının enflasyon karşısında erimesi konusunda hiçbir şey yapmayanların, memurlarımız arasında ortaya çıkan infiali bu tür haberlerle geçiştirmesi mümkün değildir. Bugünlerde memurlarımıza verilecek müjde, memurlarımızın hakkı olan bir ödemeyi ve 2 yıl önce söz verip yerine getirmedikleri artışları ısıtıp ısıtıp kamuoyu gündemine taşıyarak
memurların seçim malzemesi yapılması değil; kamu görevlilerine Ocak 2010'dan başlayarak enflasyon farkı ödemesi yapmak, iki yıldır durdurulmuş olan denge tazminatı uygulamasını bugünkü rakamlar üzerinden yeniden hak sahiplerine ödemeye başlamak ve ekonomik büyümeden çalışanların da pay almasını sağlamak için yıllardır unutulan refah payı uygulamasını hayata geçirmek olmalıdır" ifadelerini kullandı.