Milletvekili Erdemir'den Referandum Değerlendirmesi

AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, vatandaşların anayasa değişikliği maddelerini incelediklerinde hayır demelerinin hiçbir sebebinin olmadığını göreceklerini belirti.

Milletvekili Erdemir'den Referandum Değerlendirmesi
Referandum çalışmaları sürecinde her maddeyi vatandaşlara anlatacaklarını belirten Erdemir, "Ben, MHP'ye ve CHP'ye oy vermiş tabanın evet diyeceğine inanıyorum. Bu değişiklikler onlarında işi yarayacak. Tepedeki yöneticiler yanlış yoldalar. Ben onlarında aslında yaptığımız değişiklerin doğru olduklarına inandıklarını ama siyaseten hayır demeyi tercih ettiklerini düşünüyorum" diye konuştu.
Değişiklik paketindeki 26 maddenin hiçbirine muhalefet edilecek bir durum olmadığını iddia eden Erdemir, "Bir memur, öğretmen arkadaşımız şeflik veya şube müdürlüğü sınavına girecek ama uyarma veya kınama cezası aldığı için giremiyor. Daha büyük cezalar almış olsa, maaş kesilme cezası alsa mahkemeye verip mahkeme kanalıyla o ceza iptal edilebilir. Ama uyarma ve kınama cezası yargıya gidemiyor. Dolayısıyla küçük bir ceza veriyorsunuz ve memurun geleceğini karartıyorsunuz. Dolayısıyla uyarma ve kınama cezaları maaş kesim cezası gibi, kademe indirme cezası gibi olsun ve vatandaş yargıya götürebilsin ve yargı gerekiyorsa iptal etsin diyoruz. Şimdi buna hangi memur hayır diyecek, niye hayır diyecek?" şeklinde konuştu.