Kocasinan 16.caddeyi 16 Milyona Yeniledi

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Argıncık semti için büyük önem taşıyan 16.Caddeyi 16 Milyon lira harcama yaparak her yönüyle yenilediklerini söyledi.

Kocasinan 16.caddeyi 16 Milyona Yeniledi
Yıldız, yaptığı açıklamada, 16. Caddenin Argıncık semti için stratejik bir önemi olduğunu söyledi. Yıldız, " Kayabaşı, Cami Kebir, Cengiz Topel, Mehmet Akif ve Cumhuriyet Mahallesi başta olmak üzere bölgenin en önemli geçiş güzergahını oluşturan 16. Cadde seçim döneminde söz verdiğimiz önemli yatırımlardan biriydi. Argıncık'ta yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak niteliklere kavuşturduğumuz 16. Caddede dik yokuşlar yumuşatıldı, yaya yolları ve otoparklar yapıldı, genişletilmesi, alt yapılarıyla birlikte yenilenmesi için 16 milyon lira harcandı" dedi.
Yaklaşık bin metre uzunluğundaki 16. caddenin genişletilmesi için kamulaştırma bedeli olarak 15 milyon lira ödediklerinin altını çizen Başkan Bekir Yıldız, "40 bin metrekare arsa 13,6, üzerindeki binalar 1,4 olmak üzere toplam 15 milyon liraya kamulaştırıldı. 4 bin ton asfalt için 400, 20 bin metre kare kilitli parke taşı için 400, içme suyu ve kanalizasyon alt yapısı için 500, mobese için 25 bin olmak üzere genel toplamda 16 milyon 325 bin liralık bir harcama gerçekleştirdik. Bazı bölümlerde 4 kat genişleyen, ulaşımı rahatlatan, bölgeye nefes aldıran çok güzel bir yol oldu. Allah kaza bela vermesin, hemşerilerimiz güle güle kullansın" şeklinde bilgiler aktardı.
Yıldız, 16 milyon lira harcamayla yenilenen 16. caddenin gelecek hafta içinde açılışını yapacaklarını da sözlerine ekledi.