Kızılay Kan Merkezi Akçakoca'da Festival Boyunca 342 Ünite Kan Topladı

Düzce ve Akçakoca'da düzenlenen festivaller boyunca Düzce Kızılay Kan Merkezi ekipleri 446 ünite kan topladı.

Kızılay Kan Merkezi Akçakoca'da Festival Boyunca 342 Ünite Kan Topladı
Düzce Kızılay Kan Merkezi gece gündüz demeden tek kaynağı insan olan kan'ı toplamak için adeta seferber oluyorlar. Festivallerde, kandillerde, şenliklerde açtıkları stantlarla vatandaşın ayağına giden ekipler "Vatandaş gelmiyorsa biz onların ayağına gideriz" sloganı ile kan topluyorlar.
Akçakoca ilçesinde bu yıl 14 kutlanan Uluslar arası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Turizm Festivali boyunca kan merkezi ekipleri 342 ünite kan topladı. Kızılay Kan Merkezi Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Dr. Hakan Bahadır Bozkurt, Düzce'deki festivalde 104 ve Akçakoca'da düzenlenen festivalde 342 ünite olmak üzere iki festivalde toplam 446 ünite kan toplandığını söyledi.
Düzce'deki kan bağışı oranı hakkında da bilgiler veren Bozkurt, "Türkiye'de kan bağışı ortalaması yüzde 5 civarındadır. Bu rakam Düzce'de de yüzde 5. Bizim için memnuniyet verici bir rakam" dedi.
Merkezi Düzce de bulunan Batı Karadeniz Kan Merkezine 6 ilin bağlı olduğunu söyleyen Kızılay Kan Merkezi Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Dr. Hakan Bahadır Bozkurt "6 ilde bağışlanan kanlar Düzce'de toplanır daha sonra istek yapılan yerlere dağıtımı yapılır" şeklinde konuştu.
En az kan bağışının yaz aylarında yapıldığına dikkat çeken Bozkurt "Bu sene Ramazan ayıda yaz ayına denk geliyor. Kızılay Kan Merkezi olarak 15 gün Merkez Büyük Cami, 15 günde Cedidiye Cami önünde gezici kan bağışı aracımız olacak tüm Düzcelileri kan bağışı yapmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.