Aşırı Hava Sıcaklığına Karşı Buharlı Çözüm

Hava sıcaklığının mevsim normalinin üzerinde seyrettiği Adana'da, bir kültür sanat kooperatifi tarafından sıcağa karşı çözüm üretildi

Aşırı Hava Sıcaklığına Karşı Buharlı Çözüm
Hava sıcaklığının mevsim normalinin üzerinde seyrettiği Adana'da, bir kültür sanat kooperatifi tarafından sıcağa karşı çözüm üretildi. Kültür sanat kooperatifi, geliştirdiği bir yöntemle hem aşırı hava sıcaklığına karşı hem de sigara yasağına karşı çözüm buldu.
S.S. Kalkınma İnisiyatifi Grubu Kooperatifi 2. Başkanı Bülent Avcu, "Kooperatif adına oluşturduğumuz kafede şebeke suyunu bir motora bağlamak suretiyle borularla insanları ıslatmayan bir buhar ile bahçede oturanları serinletiyoruz. Aynı şelalelerde olduğu gibi. Şelale önüne geldiğinizde yüzünüze bir serinlik çarpar. Burada da aynı işlemi yapıyoruz" dedi.
Avcu, kullanılan su ve elektrik enerjisi dahil günde 24 saat çalıştırdıkları halde 100 TL civarında bir para ödediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu sistemle klimalara göre çok daha ucuza serinliyoruz. Adana'da ilk kez biz gerçekleştirdik, çok memnunuz. Kafemize gelen müşterilerimiz ile kooperatifimiz ortakları da memnun."
Kurulan bu soğutma sistemi ile sigara yasağına karşı da önlem aldıklarını anlatan Avcu, "Konuklarımız ve ortaklarımız bahçede oturduğu için sigara yasağını da delmemiş oluyoruz" dedi.
Kültür sanat kooperatifini kurmak için Adana Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptıklarında böyle bir kooperatifin bugüne kadar kurulmadığını ve olamayacağını söylediklerini anlatan S.S.Kalkınma İnisiyatifi Grubu Kooperatifi 2. Başkanı Bülent Avcu, kooperatifin kuruluşunu Ankara'da Bakanlık eliyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kooperatifin hizmetlerini yürütmesi için Seyhan Kaymakamlığına da başvuruda bulunduklarını ve oradan da kendilerine olumsuz cevap verildiğini belirten Avcu, sözlerini şöyle tamamladı: "Kaymakamlığa bu konuda Ankara'ya yazı yazılmasını talep ettik. Ankara'dan bize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan para aktarıldı. Kurduğumuz kooperatif ile bugüne kadar ücretsiz tiyatro, sinema, fotoğrafçılık ve bilgisayar kursları verdik. Halen bu kurslarımız devam ediyor."
(VŞ-AK-HO-Y)