Moda tasarımcısı Özceyhan, Mardin'de giyim üretim teknoloji öğretmenlerine ders verdi

Moda tasarımcısı Ahmet Özceyhan tarafından GAP illerinden gelen 18 giyim üretim teknoloji öğretmenine tasarım, dikiş ve moda dersi verdi. Özceyhan son

  Moda tasarımcısı Ahmet Özceyhan tarafından GAP illerinden gelen 18 giyim üretim teknoloji öğretmenine tasarım , dikiş ve moda dersi verdi . Özceyhan son dersini kursiyerlere Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç üzerinde gösterdi .

Kadın Girişimcilik Eğitim Merkezi Projesi ( KAGEM ) kapsamında Mardin Kız Meslek Lisesi ' nde verilen eğitimlerden sonra öğretmenlerde kendi illerinde tasarım , dikiş ve moda derslerinin verileceği belirtildi . Proje kapsamında Mardin Kız meslek Lisesi ' ne son teknoloji ile donatılmış iki atölye hazırlandı .

Eğitimler sonunda okul salonunda düzenlenen törene Mardin Valisi Hasan Duruer ve Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu Moda Tasarımı ve uygulaması eğitimi veren Ahmet Özceyhan , Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç , ve eğitme katılan öğretmenler katıldı .

Törende verilen eğitimler hakkında bilgi veren Moda tasarımcısı Ahmet Özceyhan , Mardin , , Bingöl , Elazığ , Muş , Şanlıurfa Siirt , Adıyaman , Van , Diyarbakır ve Şırnak illerinden gelen 18 giyim üretim teknolojisi öğretmenine moda tasarımı ve dikiş eğitimleri konusunda eğitildiklerini daha sonra da kendi illerinde bu eğitimi onların vereceğini söyledi .

ALTIN NOKTAYI ANLATTI

Eğitim sonunda üretilen elbiseleri davetlilere tanıtan ünlü modacı tasarımcısı Ahmet Özceyhan , kursiyerlere son dersi Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç üzerinde gösterdi . Elbise tasarımlarındaki altın nokta olayını anlatan Özceyhan , " İnsan vücudundaki mükemmelliğin simgesi olan altın noktayı elbiselerde de uygulamamız lazım . Çağdaş sanatlarda , ilmin sanatla buluştuğu bir kentte böyle anlamlı bir görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum . 1600 yıllık Kültür mirasımız olan bu asude şehirde bu eğitimi vermekten bahtiyarım . " dedi .

Kadınların meslek sahibi yapmayı hedefleyen bu projenin önemli bir anlam taşıdığını ayrıca başta Mardin olmak üzere Güneydoğu kültürünü dünyaya tanıtacaklarını kaydeden ve bugüne kadar 18 ülkede 50 ' den fazla defile düzenleyen Özceyhan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü : " Bu eğitimi alan çocuklarımız dünya standartlarında iş bulma olanağını yakalarlar . Yurt içi ve dışında özel koleksiyonlar hazırlayıp geniş insan kitlelerine sunarak , ülkeler ve firmalara çok kültürlü nakış , desen vs ile süslü özel kostümler hazırlayabilirler . Ayrıca dünya çapında müşterek defileler düzenleyebilecekler . Bunlar gösteri dünyası için , etnik etkinlikler için veya modern tanıtıcı giysiler de olabilirler . Özel dizaynlarla moda dünyasında eşine az rastlanan , Türk tarihini ve kültüründen izler taşıyan ; her amaca yönelik kadın giysileri hazırlayarak Türk modasının varlığını dünyaya lanse edebilecekler . "