Görmüyorlar Ama Kazandılar

İzmir Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyeleri, Alsancak Vapur İskelesi önünde 'Engelim Spor Yapmaya Engel Değil' diyerek satranç turnuvası düzenlediler

Görmüyorlar Ama Kazandılar
  İzmir Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyeleri , Alsancak Vapur İskelesi önünde ' Engelim Spor Yapmaya Engel Değil ' diyerek satranç turnuvası düzenlediler . Konak Belediyesi ' nin desteği ile gerçekleştirilen turnuvada 15 görme engelli sporcu ile 15 Dokuz Eylül Üniversitesi Satranç Kulübü sporcuları karşılaştı .
Görme engellilerinin galibiyeti ile sonuçlanan turnuva oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti . Şubat ayından bu yana satranç eğitimi alan ve kısa zamanda büyük gelişme gösteren sporcularını başarılarından dolayı kutlayan Dernek Başkanı Fatih İyibaşlar , sporcularıyla gurur duyduğunu söyledi . 2002 yılında kurulan derneklerinin dört spor dalında eğitim verdiğini ifade eden İyibaşlar , yüzme , golbol , futbol ve satranç alanında takımlar oluşturduklarını belirterek derneğin ve satranç takımının amaçlarını şöyle dile getirdi : " Görme engellilerinin daha çok spor yapmalarını , böylece sağlıklı ve özgüvenli bireyler olarak sosyal hayatın her alanında daha çok katılmalarını , bu alanlarda daha çok etkin olmalarını sağlamak amacıyla kurduk . Genel amaçlarımız çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürürken görme engellileri rehabilite etmek , spor alanında ve görme engelli hakları alanında da mücadele etmek , istismara açık olan bu alanda istismara karşı durmak başta gelen ilkelerimizdir . Bu amaç ve ilkeler doğrultusunda satranç alanına el atmış ve bu alanda nitelikli sporcular yetiştirip iyi bir satranç takımı kurduğumuza inanıyorum . "
Turnuvaya katılan görme engelliler hiçbir engelin spor yapmaya engel olmadığını belirterek , kendilerine destek olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ' a teşekkür ettiler . Dernek üyesi görme engelliler ve aileleri ; " İzmir ' de kimseden görmediğimiz ilgiyi Başkan Tartan gösterdi . Toplumun bakış açısı çok farklı . Farkındalık yaratmamızda bize destek olan Başkanımıza teşekkür ediyoruz " dedi .
Başkan Tartan , spora her zaman destek verdiğini özellikle engelli derneklerine farklı bir hassasiyet içinde yaklaştığını belirterek ; " Biz hizmet için bu makamdayız . Kendine güvenen , azimli , sosyal yaşamda kendini var edebilen vatandaşlarımızın her zaman yanındayım " dedi . Turnuvada görme engelli sporculara Konak Belediyesi de 100 beyaz baston hediye etti .