Diyanet-sen Gaziantep Şubesi'nin Kongresi Yapıldı

Diyanet-Sen Gaziantep Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurulda Ahmet Tahiroğlu yeniden şube başkanlığına seçildi.

  Atatürk Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirilen kongreye Memur-Sen Konfederasyonu ' na bağlı Diyanet-Sen Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyelerinden Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir , Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M . Hadi Erdoğmuş , Hatay Şube Başkanı Ali Bayır , Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü , Adana Şube Başkanı Mustafa Ünal , Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Aslan , İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Musa Hakan , Kilis Şube Başkanı Recep Yıldız ve Osmaniye Şube Başkanı Adnan Yiğit ile çok
sayıda il temsilcisi ve diyanet çalışanları katıldı .
Divan Başkanlığını Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir ' in yaptığı kongre seçimlerinde , Mustafa Ak ve Fethi Dağ da Denetleme kurulu üyeliğine seçildi .
Seçimler sonucu mevcut başkan Ahmet Tarihoğlu ve listesi büyük farkla güven tazeleyerek yeniden Gaziantep Şube Başkanlığı ' na seçildi .
Tahiroğlu başkanlığındaki Diyanet-Sen Gaziantep Şubesinin Yönetim Kurulu ise ; Şube Sekreteri Ali Songur , Şube Teşkilat Sekreteri Ahmet Orhan , Mevzuat Sekreteri Ahmet Çelik , Mali Sekreter Şeker Kuzucu , Eğitim Sekreteri Celal Er ve Şube Arş , ve Dış İlişkiler Sekreteri Sevil Korkut ' dan oluştu .
Kongrede ayrıca , İsmail Dut , Mustafa Ak ve Fethi Dağ Denetleme Kurulu , Ramazan Ay , Ali Karakaş ve Mehmet Özdeniz de Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi .
Yeniden Diyanet-Sen Şube Başkanlığı ' na seçilen Ahmet Tahiroğlu , kongrede yaptığı konuşmada din görevlilerinin sorunlarının ancak güçlü bir sivil toplum kuruluşu tarafından çözülebileceğine dikkat çekti .
Tahiroğlu , " Yıllardır ihmal edilen hatta yok sayılan , çeşitli şekilde saldırıların hedefi haline getirilen ve adeta üvey evlat muamelesi gören din görevlileri artık daha fazla zaman kaybedilmeden sorunlarının çözülmesini istiyor . Bilindiği gibi anayasa mahkemesi 1979 yılında 633 sayılı DİB teşkilat yasasının birçok maddesini iptal etti . Bu iptallerin doğurduğu boşluk ne yazık ki uzun yıllar doldurulamadı . Yani 1979 yılından buyana DİB yönetmeliklerle idare edilmektedir . Artık bir teşkilat yasasının
çıkarılması zorunluluk arz etmektedir " dedi .

" İMAMLARIN DIŞINDA WC TEMİZLİĞİ YAPAN MEMUR BULAMAZSINIZ "
Aynı zamanda Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı da olan Ahmet Tahiroğlu , konuşmasında camilerin temizlik sorununa da değinerek , şöyle devam etti :
" Peygamberlik makamı olan İmam ve Hatiplik , mihraba minbere ve kürsüye çıkan , halkımızı dini yönden aydınlatması istenen din görevlilerinden cami ve müştemilatının temizliğinin istenmesinin din hizmetinin onuru ile asla bağdaşmayacağına inanıyoruz . Kamu görevlileri arasında imam ve müezzinlerimizin dışında çalıştığı yerin odasını masasını bahçesini hatta WC ' sini temizleyen başka bir devlet memuruna rastlayamazsınız . Bu sorumluluk din görevlilerimizden tamamen alınmalı ve mahalli idarelere verilmelidir .
Belediyeler vasıtasıyla camilerimiz düzenli olarak temizletilmelidir . "

TATİL YAPMAK İMAMLARIN DA HAKKIDIR
İmamların en önemli sorunlarından birinin de fazla çalışma ücretleri ile izin hakkı olduğunu vurgulayan Tahiroğlu , bu konuda da şunları söyledi :
" 2006 yılında toplu görüşme metnine konulduğu halde hafta tatili dini ve resmi bayramlarda görev yapan kamu görevlilerine ödenen mesai ücreti talebimiz hala hayata geçirilemedi . Hafta sonunda görev yapan din görevlilerimizin fazla mesai ücreti alamayacaklarını ifade eden Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof . Dr . Ali Bardakoğlu ' nun basına yansıyan açıklaması şayet doğru ise talihsiz bir açıklamadır . Görevlisinin izin ve mesai problemini çözemeyen bir kurum asla başarılı olamaz . Bizler hiç ücret almasak da
bu hizmeti severek yine yapacağız , yaparız . Camilerimizi , cemaatimizi asla mağdur etmeyiz . Ancak hak ettiğimizi de almak istiyoruz . Biz inanıyoruz ki görevlisinin özlük haklarını korumayan aramayan , buna üstelik birde psikolojisini bozan , vatandaşına da verimli hizmet edemez "
Kamu görevlilerinin 2006 yılında 135 gün , 2007 ' de 116 gün , 2008 ' de 120 gün ve 2009 yılında da 118 gün tatil yaptığını belirten Tahiroğlu , " İmamlarımız ise görev yaptı . Hatta çoğu zaman anayasal hakkı olan Yıllık iznini bile kullanamıyor . 657 ' ye tabi olanlar Cumartesi Pazar veya tatil günü çalışırsa görev yaparsa ne alırlar diye soruyoruz? Mesai ücreti alır diyorlar . Peki din görevlileri niçin almıyor? Başkanına , Müftüsüne , Müdürüne helal , hak ve mubah olan , tatil ve mesai ücreti imamına mı haramdır?
İnşallah teşkilat yasamızın çıkmasıyla beraber bu taleplerimiz birer birer sendikamız sayesinde elde edeceğiz " diye konuştu .
Tahiroğlu , genel kurulda yaptığı konuşmada hükümete de seslenerek , başta terör örgütü PKK ve Ergenekon olmak üzere tüm ihanet şebekelerine son verilmesini istedi .
Tahiroğlu , " Başta kanlı terör örgütü olmak üzere , milletimizin huzurunu bozmaya çalışan bütün illegal örgütler er yada geç akıttıkları kanda boğulacaklar ve hesap vereceklerdir . Buradan siyasi iktidara sesleniyorum ; Milletimizin sabrını zorlayan , bütün illegal örgütlerin , ihanet şebekelerinin varlığına son verecek sözde değil özde hukuk devletinin kurumsal gücünü oluşturacak Anayasa ve yasal düzenlenmelerin biran önce yapılmasını istiyoruz " şeklinde konuştu .
( HÖ-HE-Y )