Zabıta ekipleri 50 iş yerini denetledi

Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri, pide ve ekmek üretimi yapan fırınlar ile unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerini denetledi.

Ekipler ilde faali

Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri, pide ve ekmek üretimi yapan fırınlar ile unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerini denetledi.

Ekipler ilde faaliyet gösteren 50 adet pide, ekmek ve unlu mamul üretimi yapan imalathanelere ani denetimlerde bulundu. Gıda üretimi yapan imalathanelerin, ürettikleri yiyeceklerin sağlığa uygun olup olmadığı, personel sağlık belgeleri gibi evraklar incelenirken, imalathanelerin genel temizlik ve hijyen durumları da kontrol edildi.

Yapılan sıkı kontroller sonunda denetlenen 50 adet iş yerinden genel temizliği yetersiz olan 14 adet iş yerine zabıt varakası düzenlenerek gerekli cezai müeyyide uygulanırken, 18 iş yerine ise eksikliklerden dolayı ihtarname verildi. Konu ile ilgili olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, denetimlerine aralıksız devam edeceğini belirterek; "Halkımızın sağlığı ile ilgili konularda hiç kimseye taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın gıda üretimi yapan imalathanelerden ürün alırken oldukça dikkatli olmalarını, sağlıksız koşullarda üretim ve satış yapan işletmeleri Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün Alo 153 şikayet hattı veya 214 10 10 numaralı AKMASA İletişim servisine ihbar etmelerini istiyorum."dedi.