Terör korkusu, Türkiye Minikler Halk Oyunları Şampiyonası'na katılımı düşürdü

Türkiye Minikler Halk Oyunları Şampiyonası Elazığ'da yapıldı. MİSLAND Anfi Tiyatro bölümünde gerçekleştirilen yarışma öncesinde konuşan Türkiye Halk O

Türkiye Minikler Halk Oyunları Şampiyonası Elazığ'da yapıldı. MİSLAND Anfi Tiyatro bölümünde gerçekleştirilen yarışma öncesinde konuşan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Sertaç Demirtaş, terör gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Demirtaş, düzenlenen programa 20 gurubun katılması gerektiğini, ancak terör olayları nedeniyle sadece 10 gurubun katıldığını söyledi. Demirtaş, "Bugün bizimle birlikte olan bu 10 gurubumuz ve aileleri koca yürekleri ile buradalar. Buraya katılan herkes bizim için birinci. Ama bu bir yarışma ve bunda da birinci seçmek durumundayız. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.'' dedi. Elazığ Valisi Muammer Erol, Demirtaş'a plaket verdi.

Düzenlenen şampiyonada, Stilize dalda Van Vakıfbank İlköğretim Okulu Spor Kulübü birinci, Diyarbakır'dan katılan DİMFAD Gençlik ve Spor Kulübü ikinci oldu. Geleneksel dalda sergilenen oyunda ise Diyarbakır'dan katılan DKM Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Batman'dan BAMFAD Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Edirne'den Edirne Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü seçildi.