Magandaların kevgire çevirdiği trafik levhaları kazaya davetiye çıkarıyor

Magandaların silahlarını denemek amacıyla hedef tahtası olarak kullandığı trafik levhaları, adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Delik deşik edilerek kevg

Magandaların silahlarını denemek amacıyla hedef tahtası olarak kullandığı trafik levhaları, adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Delik deşik edilerek kevgire dönen ya da devrilen levhalar, bölgeyi bilmeyen sürücüleri tehlikeye düşürüyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Oylat Kaplıcası'na giden 19 kilometrelik virajlı yoldaki trafik işaret levhaları, kendini bilmez kişilerce hedef tahtası olarak kullanılınca delik deşik oldu.

Sık ağaçlar arasından geçen ve çok sayıda virajı bulunan yolun bazı noktalarındaki levhalar da magandaların tüfek ya da tabancasından çıkan kurşunlarla devrilmiş. Bu durum İnegöl-Oylat arasındaki 19 kilometrelik yolu ilk kez kullananlar için kaza riskini artırıyor.

Oylat Minibüs Kooperatif Başkanı Mehmet Hazer, bunu yapanlara akıllarını başlarına almalarını tavsiye ederek, "Çünkü yarın o tabela kendilerine veya yakınlarına lazım olabilir." dedi. Hazer, tabela tahribatının yıllardır devam ettiğini karayolları ekiplerinin de zaman zaman değiştirdiğini anlattı.

Levhaları daha çok sarhoşların atış poligonu haline getirdiğine işaret eden Hazer, "Aklı başında insan böyle bir şey yapmaz. Virajlarda tehlike arz ediyor. Biz buralı olduğumuz için zorlanmıyoruz, yolları biliyoruz. Ama yeni gelenler veya senede bir kez gelenler için oldukça tehlikeli." diye konuştu.

Trafik levhalarına zarar verenlere akıllarını başlarına almalarını tavsiye eden Hazer, "Yarın o tabela kendilerine veya yakınlarına lazım edebilir. Levha olmadığı için kendisi veya akrabası kaza yapabilir." ikazını yaptı.

Bu arada karayolları ekiplerinin, Türkiye genelindeki birçok yolda çeşitli sebeplerle tahrip edilmiş on binlerce trafik levhasını kaza riski oluşmaması için sürekli değiştirmek zorunda kaldığı vurgulandı. Ayrıca hırsızların çaldığı trafik levhalarının da maliyeti yükselttiği belirtildi.