Kütahya'da Kavşak Ve Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe tarafından Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yapılan müracaatlar sonrası, Gediz Yol Ayrımı Köprülü Kavşak yapım çalışmasından sonra yürütülen kavşak ve yol yapım çalışmaları devam ediyor

Kütahya'da Kavşak Ve Yol Çalışmaları Devam Ediyor
Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe tarafından Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yapılan müracaatlar sonrası, Gediz Yol Ayrımı Köprülü Kavşak yapım çalışmasından sonra yürütülen kavşak ve yol yapım çalışmaları devam ediyor.
Kütahya-Afyonkarahisar yolu üzerindeki kara nokta olarak bilinen Gediz Kavşağının Köprülü Kavşak olması yönündeki proje çalışmaları ve ihalesi Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlandıktan sonra yapımına başlanan Gediz Yol ayrımı Köprülü Kavşak çalışmasının tamamlanarak faaliyete geçtiğini ifade eden Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, "Kütahya-Afyonkarahisar 3. Bölge sınırındaki kara nokta olarak bilinen ve iki tane yan yana 14 metre genişliğinde 6 metre yüksekliğinde 26 metre boyunda yapılan Gediz Yol Ayrımı Köprülü kavşağı 2007 yılında tamamlanan 2x2 bölünmüş yolun üstüne modern bir görüntü vererek trafiği de rahatlatmış oldu" dedi.
Vefa Mahallesi Köprülü kavşak açılış töreninde açıklamalarda bulunan Vali Kocatepe, "Sporkent kavşağımıza da yakın zamanda bir üst geçit yapılacak. Oradan da karşıdaki İmam Hatip Lisemize ve spor kente insanlarımız daha kolay ve sorunsuz bir şekilde gelip geçecekler. Zafertepe kavşağımızın müteahhidi aramızda ve Pazartesi günü onlarda inşaata başlıyor" diye konuştu.
Son günlerde orada da hem OSB bölgesine doğru olan akımdan dolayı hem de yeni açılan alışverişi merkezlerine ulaşımdan dolayı trafikte bir yoğunlaşma olduğunu ve sorunlar yaşamaya başlandığını açıklayan Vali Kocatepe, "Yaz mevsimi zaten trafiğin yoğun olduğu bir dönem oluyor, dolayısıyla kazalar yaşanmaya başlandı, ama çok şükür ölümlü kazalar yaşanmadı" şeklinde konuştu.
Tabip Yüzbaşı Hamdi Bey ve 158 askeri simgeleyen kaidesinin de bitmek üzere olduğunu açıklayan Vali Kocatepe, "Bu hafta sonu heykel Antalya'dan geliyor. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren de heykeli monte edeceğiz. Böylelikle 5 metre yüksekliğinde bir Anıtı da Kütahya'mıza kazandırıyor ve o şehitlerimizide bu şekilde bir kez daha anma imkanı bulacağız" dedi.